Vinkit

Syksyn karkkiuutuuksia. Onko suosikkisi suklaa, salmiakki vai lakritsi?

Teksti: Anna.fi

Pehmeitä, tuoreita lakuja, makean ja suolaisen yhdistelmiä, suklaan liitto kahvin kanssa sekä paluun tehnyt chilisuklaa. Näitä kaikkia on luvassa syksyn uutuusmakeisissa.

Fazer lakritsit

Lakun uudet kuosit

Tällä hetkellä lakritsi on maailmalla ja etenkin pohjoismaissa nouseva trendi, joka näkyy makeismyymälöiden lakritistarjonnassa sekä myös ravintoloiden ruokalistoilla.

Uudessa Fazer-lakritsi sarjassa on neljä makua: pehmeä musta lakritsi Soft Original, toffeella maustettu Soft Caramel, vaniljainen Madagascar Vanilla ja salmiakinmakuinen Smooth Salmiak. Fazerin lakut valmistetaan Lappeenrannassa.

Soft Original ja Soft Caramel myydään 150 gramman pusseissa ja Madagaskar Vanilla sekä Smoot Salmiak 200 gramman lahjapakkauksessa. Lakritsisarjan graafisen mustavalkoisen ja modernin ilmeen on suunnitellut Pentagon Design.

Salmiakkia ja lakritsia

Mynthon Salmiakki-lakritsiMynthon pastillisarjan uutuus on Salmiakki-Lakritsi.  Salmiakki-Lakritsi on mynthonmaisen väkevä pastilli ja se on pakattu 85 gramman rasiaan.

Suklaaviestejä

Pandan suklaalevy

Pandan suklaalevyvalikoima on kokenut muodonmuutoksen. Suklaalevyjen kääreissä on vaihtuvia viestejä, kuten Inspiraatio- ja After imurointi -suklaa. Paitsi kääreet myös suklaat niiden sisällä ovat muuttuneet. Maitosuklaan resepti on uusi, maun takana on aito kaakaovoi. Valkosuklaan vanilliini on korvattu aidolla vaniljalla. Pandan suklaat valmistetaan Vaajakoskella.

Pandan maitosuklaa, tumma ja valkoinen suklaa myydään 145 gramman levyinä.

Kahvikissan suklaa

Cloetta Sprinkle

Cloettan syksyn suklaalevyuutuus vie kahville. Caffe Latte saa uuden muodon maitosuklaalevyssä, jossa on lisäksi pieni ripaus vaniljaa. Uutuussuklaalevy on kooltaan tervetullut poikkeus yhä kasvavien pakkauskokojen rinnalle, sillä Cloetta Sprinkle Latte Crunchiatto painaa vain 75 g.

Pieniä makeispusseja

Cloetta Mini -karkkipussit

Pakkauskokojen pieneneminen näyttäisi olevan nyt trendi. Cloettan uusi MINI-makeispussisarjassa on neljä tuttua klassikkopussia sekä neljä täysin uutta pussia.  Uutuuksia ovat: TV Mix Kirpeä sisältää kirpeällä sirotteella päällystettyjä hedelmäkarkkeja,TV Mix Salmiakkinen sisältää eri muotoisia ja rakenteisia salmiakkikarkkeja. TV Mix Hedelmäinen on sekoitus pehmeitä hedelmä-ja vaahtokarkkeja. Sukulaku sekoitus sisältää  Sukulakua, Bisbis-lakua ja mustaa liitulakua.

Lisäksi sarjaan kuuluvat pikkupusseihin pakatut  TV Mix Original, Aakkoset sirkus, Aakkoset hedelmä, Hyvää makumaasta. MINI-makeispussit on pakattu 110-120 gramman pusseihin.

Makean ja suolaisen liitto

Fazer Caramel Crunch

Karl Fazerin Karamelli & merisuola suklaapatukassa maistuu maitosuklaa, rapea karamelli ja suola.

Pure Dark ChiliChiliä ja suklaata

Chilin ja suklaan yhdistelmä on monen suosikki. Fazerin Pure Dark -suklaalevysarjan uutuus on Chili Tingle. Suklaa myydään 95 gramman levyissä.

Kuvat: Valmistajat

Koonnut Leena Kalliokoski

 

X