Reseptit

Porkkanafalafelit

Uppopaistetut kasvispyörykät, falafelit, saavat mehukkuutta porkkanasta ja makua pähkinäisestä egyptiläisestä mausteseoksesta.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Falafelit porkkanasta eli porkkanafalafelit

  • 200 g porkkanaa
  • 1 prk (400 g) kikherneitä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl dukka-mausteseosta
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 kananmunanvalkuainen

Lisäksi

  • korppujauhoja

Friteeraukseen

  • öljyä

Valmistusohje

Porkkanafalafelit valmistuvat näin:

1. Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. Nosta kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja aja leikkuuterällä nopeasti karkeaksi soseeksi.

2. Muotoile taikinasta pullia kostutetuin käsin ja kääntele porkkanapyörykät kevyesti korppujauhoissa.

3. Kuumenna öljy 180-asteiseksi paksupohjaisessa kattilassa. Varaa kattilan viereen kansi siltä varalta, että öljy sattuisi syttymään. Kannella saat sen kätevästi tukahdettua. Friteeraa porkkanafalafelit runsaassa öljyssä kypsiksi ja nostele ne reikäkauhalla tarjoiluastiaan.. Tarjoa porkkanafalafelit makean chilikastikkeen tai seesamilla maustetun jogurttikastikkeen kanssa.

Vinkki friteeraukseen: Sujauta kattilaan paistolämpömittari tai voit varmistaa öljyn sopivan lämmön laittamalla pienen palan pyörykkätaikinaa öljyyn. Mikäli taikina ruskistuu kauniisti, on öljy valmista. Öljy on liian kuumaa, jos pyörykän pinta tulee tummaksi.  Pienentämällä lieden lämpötilaa tai siirtämällä kattilan pois levyltä, saat öljyn taas sopivan lämpöiseksi.

Porkkanafalafelien kanssa sopivat myös Lähi-idän kasvikset ja minttubulgur.

Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdettu punajuuri-hummus

 

X