Reseptit

Marinoitua päärynää ja paahdettuja pähkinöitä

Raikkaat paistetut päärynät ja granaattiomenan siemenet sopivat myös juhlakauden iltapalaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 pientä päärynää
  • 2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • kourallinen vuonankaalia
  • 3 rkl paahdettuja pekaanipähkinöitä
  • ½ granaattiomenan siemenet

Valmistusohje

1. Leikkaa päärynät lohkoiksi ja poista siemenkota. Sekoita balsamico, hunaja, oliiviöljy ja rosmariini kulhossa, ja kääntele päärynälohkot joukkoon. Anna maustua hetki.

2. Paista lohkoihin väriä kuumalla pannulla, mausta suolalla ja jäähdytä hieman.

3. Jaa huuhdeltu ja kuivattu vuonankaali lautasille, ja nostele päälle päärynälohkot.

4. Viimeistele pekaanipähkinöillä ja granaattiomenansiemenillä.

Katso myös:

Glögimaustettua päärynää ja kermavaahtoa, Ruoka.fi
Juustoja, karamellipähkinöitä ja hillottua päärynää, Ruoka.fi
Sahramipäärynät, Kotiliesi.fi

X