Vinkit

Taste of Helsinki tulee taas - lue huippukokkien vinkit!

Teksti:
Emmi Toivonen

Jokaisen herkkusuun lempitapahtuma, Taste of Helsinki, järjestetään 11.-14. kesäkuuta. Neljättä kertaa järjestettävässä tapahtumassa on mukana tällä kertaa 10 huippuravintolaa, jotka tarjoilevat yhteensä 35 erilaista ruoka-annosta.

Kansalaistorin puistossa pidettävässä tapahtumassa pääsee maistelemaan tasokkaan ruoan lisäksi myös laadukkaita juomia. Tarjolla on olutta, samppanjaharvinaisuuksia ja pientuottajien viinejä. Tänä vuonna on pyritty valitsemaan entistä paremmin ruoka-annosten kanssa yhteensopivia viinejä.

Ravinteli Berthan keittiömestari Mika Roito luotsaa ravintolansa Taste of Helsinkiin jo toisen kerran. Berthan pojilta on luvassa kevään inspiroimia annoksia, ja myös muiden ravintoloiden tuotoksia odotetaan innolla.

– Mielestäni kaikki ravintolat on huolella ja pieteetillä valittuja, mutta odotusarvot ovat kovat Kaskiksen ja Hoshiton suhteen, tietenkään unohtamatta Matti Jämsenin pop-up-ravintolaa.

Roito kehottaa ihmisiä nauttimaan tapahtumasta ajan kanssa.

– Heittäytykää jutustelemaan ja tulkaa ihmeessä kyselemään, jos on jotain mitä voimme valaista.

Gastrobar Emo osallistuu tapahtumaan niin ikään toista kertaa, joskin Emon keittiöpäällikkö Ilkka Lääverille tämä on jo kolmas kerta. Lääveri kertookin, että tapahtumasta on aina saatu uusia asiakkaita ja hyvää näkyvyyttä.

Myös Lääverillä on pari ravintolaa, joiden annoksia odottaa erityisellä mielenkiinnolla.

– Matti Jämsenin pop up-ravintola sekä Kaskis. Mielenkiintoista nähdä, miten Matti tuo kilpailuannoksensa maisteltavaksi, ja Kaskikselta osaa odottaa hyvää menua. Toki tänä vuonna on myös paljon uusia mielenkiintoisia ravintoloita mukana.

Lääveri kannustaa tulemaan tapahtumaan, vaikka sää ei näyttäisikään parhaalta mahdolliselta.

– Hyvä tunnelma lämmittää paikanpäällä. Kannattaa maistella annoksia mieli avarana niin voi löytää uusia hyviä makuja.

Kokkien maailmanmestaruuskisoissa Bocuse d’Orissa Suomea kunnialla edustaneen Matti Jämsenin pop up -ravintola on yksi tapahtuman odotetuimpia. Eikä ihme, sillä tarjolla on muun muassa kisoista tuttu kana-annos.

– Halusin tarjota yleisölle mahdollisuuden maistaa makuja, joita tarjoilimme kilpailussa.

Jämseniä itseään kiinnostaa tapahtumassa erityisesti Ragu sekä Tampereen ja Turun edustajat. Hän toivoo ihmisten tulevan tapahtumaan nauttimaan ainutlaatuisesta ilmapiiristä, jossa kokit yrittävät suorittaa oman alansa maratonia.

– Samalla on hyvä muistaa, että jokainen kokki ja ravintola yrittää ylittää itsensä ja tarjota asiakkailleen unohtumattoman elämyksen.

Kuten aiempinakin vuosina, luvassa on syömisen lisäksi muutakin ohjelmaa. Tapahtumassa on mahdollisuus päästä esimerkiksi kokkaamaan Suomen Kokkimaajoukkueen jäsenten kanssa.

Kannattaa huomioida, että tapahtumassa ei makseta euroilla, vaan tapahtuman omalla valuutalla, markoilla. Yksi markka on yhden euron arvoinen ja ruoka-annokset maksavat noin 5-6 markkaa. Euroja voi vaihtaa markoiksi tapahtuma-alueella. Lippuja tapahtumaan saa Tiketistä.

Lisätietoja tapahtuman nettisivuilta www.tasteofhelsinki.fi ja Taste of Helsinki Facebook-sivuilta.

Taste of Helsinki -tapahtumaan osallistuvat ravintolat 2015

 

Bertha Matti Jämsen pop-up
Bröd Pastor
Gastrobar Emo Ragu
Hoshito Sinne
Kaskis Smakbyn

 

 

Lähde: Taste of Helsinki
Teksti: Emmi Toivonen
Kuvat: Taste of Helsinki

X