Leivonta 4.9.2017

Täydellinen porkkanakakku on helppo leipoa – maun salaisuutena kaneli ja muhkea kuorrute

Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia
Mehevä porkkanakakku vaatii vain vähän vatkausta ja loppu sujuu sekoittamalla. Paras porkkanakakku on yksinkertaisesti, mehevä ja täyteläisellä tuorejuustolla kuorrutettu. Kokeile vaikka!

Alkusyksy on paras hetki leipoa porkkanakakku, sillä juurekset ovat nyt parhaimmillaan, maukkaita ja meheviä.

Porkkanakakku on todella simppeli tehdä, eikä vaadi paljon välineitä. Tarvitset vain pari kulhoa, kakkuvuoan, lasin ja vispilän.

Kananmunat ja sokeri vaahdoksi

Kananmunat ja sokeri vatkataan vaahdoksi yhdessä kulhossa. Kananmunat kannattaa rikkoa yksi kerrallaan lasiin ja varmistaa niiden tuoreus ennen vispauskulhoon kumoamista. Sokeri mitataan munien päälle ja seosta vatkataan, kunnes se on valkoista ja paksua. Näin varmistat, että kakusta tulee kuohkea.

Kuivat aineet sekaisin

Toisessa kulhossa sekoitetaan kuivat aineet. Sen jälkeen lisätään porkkanaraaste ja sekoitetaan taas. Sitten munasokeriseos yhdistetään kuiviin annoksiin, taikina kaadetaan voideltuun uunivuokaan ja laitetaan paistumaan uuniin.

Porkkanakakun juttu on mehevyys

Porkkanakakkuun tarvitaan kolme desilitraa porkkanaraastetta. Kuulostaa paljolta, mutta juuri se takaa mehevyyden. Porkkana todellakin mehevöittää kakun ja saa sen säilymään pitkään tuoreen tuntuisena.

pähkinäinen porkkanakakku

Pähkinöistä purutuntumaa

Porkkanakakun taikinaan voi lisätä noin desilitran verran hienonnettuja pekaani- tai saksanpähkinöitä. Ne tuovat kakkuun mukavaa rouheisuutta ja rakennetta. Lisää pähkinät taikinaan samaan aikaan kuin porkkanaraaste. Pekaanipähkinät toimivat myös kakun viimeistelyssä kuorrutteen päällä koristeena.

Kuorruta tuorejuustolla

Jäähtyneen kakun voi kuorruttaa maun mukaan ohuella tai paksulla tuorejuustokuorrutuksella. Jos haluat kuorrutukseen hieman kirpeää raikkautta, mausta se sitruuna- tai limettimehulla.  Voit sekoittaa myös jäähtyneeseen kuorrutukseen löysähköä kermavaahtoa, jolloin saat todella muhkean kuorrutteen.

Resepti: Porkkanakakku

Katso lisää porkkanaleivonnaisten reseptejä:

Kevyt porkkanakakku

Täytetty porkkanakakku

Vegaaninen porkkanakakku

Kotiliesi.fi: Porkkanaleivokset

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi