Vinkit 19.5.2017

Täydellisesti grillatut kasvikset ovat paras lisuke lihalle ja kalalle – herkullisia myös salaatissa

Teksti: Saara Kärki
Oikein grillatut kasvikset ovat rapea, maistuva ja terveellinen lisä ateriaan. Ne syntyvät helposti kotipihan grillissä.

Grillatut kasvikset maistuvat suloisen makeille ja ihanan raikkaille yhdessä lihan ja kalan kanssa. Niistä voi halutessaan valmistaa myös täyteläisen salaatin.

Kasviksia kannattaa grillata maltillisesti, jotta niihin jää kaivattua rapeutta. Laadukas oliiviöljy, suola ja pippuri riittävät mausteeksi, jotta kasvisten omat aromit pääsevät esille. Halutessasi voit valmistaa kasviksista nyyttejä, joita voi maustaa myös yrteillä ja hunajalla.

Grillatut vihannekset

Grillatut kasvikset ja vihannekset kannattaa jättää isoiksi paloiksi. Voit halutessasi pujotella kasvikset vartaisiin, jolloin niitä on helpompi käsitellä.

Resepti: grillatut vihannekset

grillatut kasvikset

Grillatut kasvikset tuovat terveellisen väriläiskän ateriaan.

Salaatti grillatuista kasviksista

Iloisen värikkäässä salaatissa grillatut kasvikset maustetaan öljyllä ja päälle ripotellaan mantelirouhetta sekä pilkottua basilikaa. Aromikas salaatti on erinomainen makupari tuhdille lihalle tai vaikka kalalle.

Resepti: salaatti grillatuista kasviksista

grillattu kasvissalaatti

Salaatin kruunaavat manterirouhe sekä pinnalle silputtu basilika.

Maukkaat perunanyytit grillissä

Perunat valmistuvat grillissä siinä missä muutkin kasvikset. Nyytteihin lisämakua antavat öljy, pippuri, paprika ja chili. Voit vaihdella mausteita oman makusi mukaan. Näitä herkullisia nyyttejä voi grillata myös välipalaksi.

Resepti: grillatut perunanyytit

Grillatut_perunanyytit

Grillatut perunanyytit sopivat niin pääruoan kanssa tarjottavaksi kuin alkupaloiksi.

Lue myös:

Grillikasvikset marinadissa

Maustetut grillatut tomaatit

Hunajaiset grillikasvikset

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi