tomaatti-mozzarellapiirakka
Mitä tänään ruoaksi?

Tomaatti-mozzarellapiirakka – rakkaudesta italialaisiin juustoihin

Jos jauhopeukaloa kolottaa, kannattaa viikonloppuna leipaista mehevä piirakka.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Taina Salovaara
tomaatti-mozzarellapiirakka

Superhelppo pohjataikina valmistuu nopeasti sekoittamalla ainekset keskenään monitoimikoneessa tai käsin nyppimällä. Parhaimpaan ja siisteimpään lopputulokseen pääset, kun kaulitset taikinan piirakkavuoan pohjalle käsin taputtelun sijaan ja annat taikinan levätä jääkaapissa tunnin verran. Pistele pohja tämän jälkeen haarukalla ja esipaista sitä kymmenisen minuuttia ennen täytteiden lisäämistä.

Piirakassa hurmaavat klassinen tomaatin ja mozzarellan liitto. Sipaisu Dijon-sinappia ja reilu kerros parmesaanijuustoa takaavat, ettei piirakasta puutu makua eikä mehevyyttä. Koko komeus kruunataan lopuksi simppelillä basilikaöljyllä.

Tomaatti-mozzarellapiirakka hurmaa niin perheenjäsenet, piknikseurueen kuin kesävieraatkin ja maistuu yhtä hyvin niin lounaalla ja iltapalalla raikkaan salaatin kera kuin kahvi- tai brunssipöydän suolaisena herkkunakin.

Juustojen mehevöittämät tomaattipiirakat:

tomaatti-tuorejuustopiiras

Tomaatti-tuorejuustopiiras

pestolla maustettu tomaatti-mozzarellapiirakka

Pestolla maustettu tomaatti-mozzarellapiirakka

tomaatti-juustopiiras

Tomaatti-juustopiiras

Kotiliesi.fi: Vuohenjuusto-tomaattipiiras

X