tomaattinen kala-katkarapupata
Mitä tänään ruoaksi?

Tomaattinen kala-katkarapupata kaavitaan viimeistä pisaraa myöten

Tomaattinen kala-katkarapupata on mainio illanistujaisten tarjottava, mutta se toimii erinomaisesti myös herkullisena arkiruokana.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen
tomaattinen kala-katkarapupata

Tomaattipohjainen kastike maustetaan valkosipulilla, chilillä ja tuoreella timjamilla. Astetta fiinimmän padan sekaan voi lorauttaa vielä tilkan valkoviiniä tuomaan makua ja hapokkuutta. Pataa haudutetaan kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia, minkä jälkeen sekaan lisätään kala ja katkaravut. Nopea kuumennus riittää, sillä kala kypsyy kuumassa liemessä hetkessä.

Tomaattinen kala-katkarapupata viimeistellään tuoreilla yrttejä, jotka antavat paitsi rutkasti makua, luovat myös kauniin kontrastin punaisena hehkuvana padalle. Rapea maalaispatonki, jolla lautasen ja padan pohjalle jääneet viimeisetkin kastikkeen rippeet saa kaavittua parempiin suihin, täydentää herkullisen aterian.

Tomaatti mehevöittää myös nämä padat ja keitot:

tomaattinen makkaramuhennos

Tomaattinen makkaramuhennos

tomaatti-katkarapukeitto

Tomaatti-katkarapukeitto

Tomaattinen_kananmunapapupannu1

Tomaattinen kananmunapapupannu

Kotiliesi.fi: Shakshuka eli Lähi-idän aamiaispannu

X