marokkolainen_lounassalaatti
Granaattiomenansiemenet antavat kirpeää makeutta marokkolaiselle lounassalaatille. Broileri, avokado ja kikherneet tekevät salaatista ruokaisan.
Mitä tänään ruoaksi?

Trendikäs kulhoruoka: Marokkolainen broilerisalaattikulho

Ruoan kokoaminen lautasen sijasta kulhoon on hauska, kaunis ja käytännöllinen tapa tarjota esimerkiksi salaattia.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Katri Schröder Kuvat: Paula Kukkonen

marokkolainen_lounassalaatti

Kulhoruoan ajatuksena on koota aineksia ruokaympyrän jokaisesta lohkosta siten, että jokaisella haarukallisella mukana on erilaisia makuja ja tekstuureja.

Marokkolaisen broilerisalaattikulhon pohjan muodostaa rapsakka salaatti sekä paahdetuilla pinjansiemenillä höystetty couscous. Niiden päälle kootaan harissalla maustettua broileria sekä keitettyjä kikherneitä. Erilaiset höysteet, kuten granaattiomenan siemenet, silputtu kevätsipuli ja avokado tuovat ruokaan paitsi runsaasti makua myös erilaisia rakenteita.

Kulhoruoan eli bowlin kruunaa maukas kastike, joka sekoitetaan oliiviöljystä sekä sitruunamehusta ja maustetaan hyppysellisellä juustokuminaa, suolaa ja paprikajauhetta.

Myös nämä maistuvat kulhosta tarjottuna:

Smoothiekulho

Smoothie-kulhot äidille ja lapselle

marja-hedelmätuorepuuro

Marja-hedelmätuorepuuro

Kotiliesi.fi: Nyhtökaurakulho eli Pulled Oats Bowl

Kotiliesi.fi: Smoothie Bowl – smoothie kulhossa

X