Tsukune - japanilaiset broileripyörykät vartaissa
Tsukune-pyöryköissä maistuu japanilainen keittiö.
Mitä tänään ruoaksi?

Tsukunet ovat japanilaisia makeantahmeita broileripyöryköitä

Kun kaipaat arkiruokaan ripauksen aasialaista eksotiikkaa, kokeile japanilaisittain maustettuja lihapullia eli tsukune-pyöryköitä.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen
Tsukune - japanilaiset broileripyörykät vartaissa

Tsukunet ovat japanilaisia, yleisimmin broilerin jauhelihasta valmistettuja lihapulla. Ne maustetaan inkiväärillä ja valkosipulilla sekä lorauksella seesamöljyä ja sherryä. Tsukunet pujotetaan vartaisiin ja kypsennetään joko grillissä tai uunissa. Vartaisiin voi halutessaan pujottaa myös kasviksia, kuten paprikalohkoja.

Parasta tsukune-pyöryköissä on maukas, makeantahmea pinta, joka syntyy sivelemällä lihapullia kypsennyksen aikana seesamöljystä, soijasta ja hunajasta sekoitetulla kastikkeella.

Tsukunet ovat maukasta pikkusyötävää ja taipuvat kokonaiaseksi ateriaksi riisin ja seesamilla maustetun pinaatin kanssa.

Vaihtelua lihapulliin myös näillä ohjeilla:

Lihapullat_tex_mex_tyyliin

Lihapyörykät texmex-tyyliin

kofta korma -lihapyörykät

Kofta korma -lihapyörykät

kofte eli turkilaiset lihapullat

Köfte eli turkkilaiset lihapullat

Kotiliesi.fi: Aasialaiset lihapullat

X