Vinkit

Tulossa: Viini, ruoka & hyvä elämä – Italia lautasella ja lasissa

Teksti: Anna.fi

Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma Viini, ruoka & hyvä elämä järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 23. – 26.10. Tapahtumassa nautitaan tänä vuonna erityisesti välimerellisiä herkkuja, sillä teemana on Italia, ja tarjolla on saapasmaan herkkuja juustoista viineihin.

Viini, ruoka & hyvä elämä -messut

Italia näkyy lautasella ja lasissa: luvassa on lukuisia italialaisia herkkuja oliiviöljystä parmesaaniin ja viinejä eri puolilta saapasmaata. Messuille rakennetaan monien herkkujen Pikku-Italia. Tarjolla on ricottatäytteisiä cannoli-leivoksia Sisiliasta, Gelato Caminiton luomujäätelöä, kuuluisaa parmankinkkua ja 36 kuukautta kypsytettyä parmesaania. Juustolautaselle voi koota palasen taleggioa, gorgonzolaa, pecorinoa ja mausteista salamia ja nauttia niistä viinin kera.

Huippuviinejä tastingeissa

Italian lisäksi Viini, ruoka & hyvä elämä -tapahtumasta löytyy monta sataa viiniä maistettavaksi.

Viinitastingeissa voit tutustua niin italialaisiin kuin muunmaalaisiin huippuviineihin. Testattavana on viinejä Australiasta, Ranskasta ja Argentiinasta sekä eteläafrikkalaiset Reilun kaupan viinit. Messuilla voi kokeilla, kuinka oikeanlainen viini- tai olutlasi vaikuttaa makunautintoon.

Viini, ruoka ja hyvä elämä -messut

Street Foodia messukujilla

Maailmalla muodikas katuruoka näyttäytyy nyt myös Messukeskuksessa. Messuille joukolla parkkeeraavat Street Food -rekat tarjoavat eksoottisia makuja katukeittiötyyliin. Luvassa on makupaloja meksikolaisella, marokkolaisella ja thaimaalaisella tyylillä. BBQ on Wheels yhdistää kotimaisen katuruoan pioneerien Richard McCormickin ja Ville Junttilan kokintaidot ja vaaleanpunaisen ruokarekan suojissa valmistuu burgereita ja salaattia.

Syksyn keittokirjasatoa

Näytöskeittiössä on Akseli Herlevin vieraana syksyn keittokirjailijat, muun muassa Saimi Hoyer, Teresa Välimäki, Tomi Björk. Keittokirjojen lisäksi siellä tarjoillaan vinkkejä välimerellisten ruokien valmistukseen.

Viini, ruoka & hyvä elämä Helsingin Messukeskuksessa:

to 23.10. klo 10–18
pe 24.10. klo 10–20
la–su 25.–26.10. klo 10–18.

Tapahtuman järjestävät Viinilehti Oy ja Messukeskus. Viinialueen ikäraja on 18 vuotta. Tapahtuman ruokapuolelle voivat tutustua myös lapset.

Messut järjestetään samaan aikaan Kirjamessujen ja Musiikkimessujen kanssa 23.–26.10., joihin pääsee samalla lipulla.

Lisätiedot sekä lippujen hinnat Messukeskuksen sivuilta.

Kuvat: Viini, ruoka ja hyvä elämä -messut Messukeskuksessa, kuvat vuodelta 2013, Kimmo Brandt

Leena Kalliokoski
 

X