Vinkit

Uudet perunat tulevat! Nappaa talteen viisi kesäistä varhaisperunareseptiä

Teksti:
Anna.fi

Yksi kesän odotetuimmista herkuista on varhaisperuna. Vaikka uudet perunat maistuvat taivaallisilta pelkän voin kera nautittuina, taipuvat ne myös moneen muuhun muotoon. Keräsimme yhteen herkullisimmat varhaisperunareseptit, joilla hurmaat niin perheesi kuin vieraasi.

Silli on klassikoiden klassikko varhaisperunan seuralaisena. Kokeile tänä kesänä tehdä sillisuupaloja uusista perunoista, joissa perunat halkaistaan ja kruunataan smetanalla ja sillillä.

Keitettyjä uusia perunoita jää usein yli ja ne voikin hyvin hyödyntää seuraavan päivän kokkailuissa. Kokeile tehdä perunapihvejä rapu-sillikaviaarin kera. Toinen mainio tapa käyttää edellisen päivän perunat on pujottaa ne vartaisiin ja tehdä grillattuja perunoita.

Jos haluat antaa varhaisperunoille vain hieman uutta makua, voit marinoida ne. Yrtti-sitruunaöljyssä marinoidut uudet perunat sopivat erinomaisesti grillattujen ruokien kaveriksi.

Kesän maukkain lounassalaatti syntyy varhaisperunoista ja savukalasta. Ruokaisaa savukalasalaattia varten tarvitset vain maltillisen määrän raaka-aineita, joten se on näppärä ateria vaikka mökillä tehtäväksi. 

Kuvat: Otavamedia
Koonnut: Emmi Toivonen

Katso myös:

 
Uudet perunat ovat täällä taas    

Grillattu perunasalaatti    

Parsa-perunasalaatti

   
Alkukesän perunasalaatti 

 
 Kotiliesi.fi: Uusi peruna tuo kesän

 

X