Vihannesopas

Valkokaali

1.5.2012 Teksti: Anna.fi

Valko- eli keräkaali on tunnetuin ja suosituin kaalilajimme. Keräkaali jaetaan varhais-, kesä-, syys-, ja talvikaaleihin. Varhais- ja kesäkaalin kerät ovat löyhiä, rapeita ja kokoonsa nähden syyskaaleja kevyempiä.

Valkokaali

Syyskaalit ovat tiiviimpiä ja kookkaampia. Talvikaalit korjataan vasta lokakuussa, jolloin ne ovat kehittyneet erityisen tiiviiksi ja painaviksi. Keräkaali on monikäyttöinen, se maistuu raakana raasteissa ja sopii hyvin keittoihin, muhennoksiin, kääryleisiin, murekkeisiin ja erityisen hyvin lampaanlihan seuraksi.

Kokeile myös näitä valkokaali-reseptejä

Kaalisalaatti

Kaali-porocaesar

Kasvis-kaalikääryleet

Lähde: Kotimaiset kasvikset

Teksti: Leena Kalliokoski
Kuva: Kristiina Kurronen

Lue myös

Suosittelemme