värikäs välimerellinen kasvisvuoka
Mitä tänään ruoaksi?

Värikäs välimerellinen kasvisvuoka muhii meheväksi uunissa

Värikäs välimerellinen kasvisvuoka on saanut vaikutteita perinteisestä provencelaisesta kasvismuhennoksesta eli ratatouillesta.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen
värikäs välimerellinen kasvisvuoka

Ohueksi viipaloitu kesäkurpitsa ja munakoiso sekä paprika muhivat herkullisen tomaattikastikkeen kanssa meheväksi kasvispadaksi. Ruoka syntyy helposti ja mutkattomasti, vaikka sen valmistumiseen menee tovi. Onneksi kesällä ei ole mihinkään kiire ja ruoan muhiessa uunissa ehtii mainiosti vielä itsekin kääntää kylkeä auringossa.

Värikäs välimerellinen kasvisvuoka maistuu kevyenä ateriana sellaisenaan tai lisäkkeenä esimerkiksi grillattujen broilerinkoipien kanssa.

Ratatouillesta on moneksi:

uuniratatouillea ja täysjyväspagettia

Uuniratatouille ja täysjyväspagettia

ratatouille-vuohenjuustopiirakka

Ratatouille-vuohenjuustopiirakka

ratatouille

Ratatouille ja valkosipulileipä

Kotiliesi.fi: Ratatouillerelissi

X