vegaaninen porkkanakakku
Porkkanakakku on vegaaniruokaa, vaikkei heti uskoisi.
Mitä tänään ruoaksi?

Vegaaninen porkkanakakku yllättää mehevyydellään

Vegaaniruoka on juuri nyt suositumpaa kuin koskaan, eikä suotta. Koska kasviperäisiä tuotteita on tarjolla runsaasti, perinteisetkin herkut muuntuvat täysin vegaanisiksi vähällä vaivalla. Myös sekasyöjän kannattaa kokeilla vegaaniherkkuja jo ihan uusien makuelämystenkin vuoksi.
Teksti: Hanna Kuusisalo +resepti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen
vegaaninen porkkanakakku

Vaikka vegaanisesta porkkanakakusta eläinperäiset tuotteet, kuten voi ja kananmunat puuttuvatkin on kakku mehevä ja maukas, jopa perinteistä porkkanakakkua parempi. Tuttu piparkakkumainen makumaailma syntyy kanelin, aromikkaan fariinisokerin ja porkkanoiden yhdistelmästä. Oliiviöljy pitää kakun kosteana ja antaa sille pikantin ja omaperäisen säväyksen.

Perinteisen tuorejuustokuorrutteen voi korvata sitruunamehulla maustetulla tomusokeri-vesiseoksella ja päälle ripotella paahdettuja saksanpähkinöitä.

Höystä herkut kasviksilla:

omenainen porkkanakakku

Omenainen porkkanakakku

suklaa-punajuurikakku

Suklaa-punajuurikakku

kurpitsakakku

Kurpitsakakku

Kotiliesi.fi: Punajuuribrowniet

X