Vinkit

Vegaaniruoka saa herkulliset makunsa mausteista ja kasviksista – näitä vegaanireseptejä on pakko kokeilla!

Papupata, palsternakkakeitto ja porkkanakakku ovat nopeaa ja herkullista vegaaniruokaa.

Teksti:
Saara Kärki

Papupata, palsternakkakeitto ja porkkanakakku ovat nopeaa ja herkullista vegaaniruokaa.

Vegaanihaaste on houkutellut monet sekasyöjät viettämään erilaista tammikuuta. Ruoka.fi:n kokoamilla resepteillä kokkaat nopeat ja helpot vegaaniruuat. Mausteet tuovat vegaaniruokaan herkullisia lisäsävyjä, unohtamatta maukkaita kasviksia ja muhevia palkokasveja.

Varsinkin itämaiset ateriat saattavat olla vegaaniruokaa ihan huomaamatta. Lämpimät linssi- ja papupadat sekä herkulliset keitot syntyvät huomaamatta vegaanisina.

Papupadasta saa proteiinia

Tämä muheva papupata maistuu pakkaspäivänä tuoreen leivän tai vaikka riisin kera. Hiljaa poristessa pata valmistuu melkein itsestään.

Vegaaninen papupata.
Vegaaninen papupata houkuttelee herkuttelemaan talvipakkasilla.

Palsternakkakeitossa maistuu kookos

Vegaaninen palsternakkakeitto saa arominsa garam masalasta ja kookoksesta. Itämaiset maut hellivät makunystyröitä, mutta eivät jyrää kotimaista palsternakkaa.

Vegaaninen palsternakkakeitto.
Palsternakkakeito on vegaaniruokaa, jossa maistuvat aasialaiset maut.

Vegaaninen porkkanakakku on muheva

Vegaanisessa porkkanakakussa hyödynnetään valmista porkkanasosetta, jota löytyy lähes joka kaupan hevi-osastolta. Oliiviöljy tuo kakkuun herkullisen vivahteen, mutta jos makuyhdistelmä arvelutaa, voit vaihtaa oliiviöljyn rypsiöljyyn.

vegaaninen porkkanakakku
Porkkanakakku on vegaaniruokaa, vaikkei heti uskoisi.

Lue myös:

Lempeä linssipata valmistuu vegaanisena kun vaihdat voin kasvisöljyyn.

Herkullinen munakoisotahna maistuu dippinä ja leivän päällä.

Tulinen tomaattisalaatti on ihanan raikas yllättäjä.

X