
Vie kananmuna-ateria uudelle tasolle
Jos paistettu tai keitetty kananmuna kyllästyttää, meiltä löytyy monia vaihtoehtoja viedä kananmuna-ateria uudelle tasolle. Tässä neljä huikeaa reseptiä.
Jos paistettu tai keitetty kananmuna kyllästyttää, meiltä löytyy monia vaihtoehtoja viedä kananmuna-ateria uudelle tasolle. Tässä neljä huikeaa reseptiä.
Kananmunatrendi ei ole enää pelkkä trendi, vaan todellisuutta. Sosiaalisessa mediassa leviävät monenlaiset tavat kokata munia. Eikä ihme – kananmuna sopii aterialle kuin aterialle.
Muna-aterian aatelia ovat kananmunat à la Benedict. Ateria luotiin alun perin Delmico’s- -ravintolassa Manhattanilla. Nimensä annos sai rouva LeGrand Benedict-nimiseltä kanta-asiakkaalta, joka ei löytänyt ruokalistalta mitään mielenkiintoista tilattavaa ja vaati jotain uutta ideaa lounaalleen ravintolan keittiömestarilta. Tarinan mukaan oli vuosi 1860, joten resepti ei ole uusi, mutta yhä trendikäs ja toimiva.
Tämä Teresa Välimäen reseptillä uunissa valmistuva parsa-kananmunakuppi on helppo ja herkullinen. Reseptin idea on tarjoilla parsaa ja kananmunaa kullekin syöjälle omasta annoskupista. Kypsien parsannuppujen päälle voideltuun uunivuokaan rikotaan kananmuna, maustetaan ja kypsennetään noin 12 minuuttia, kunnes kananmuna on juuri ja juuri hyytynyt. Annos koristellaan kypsillä parsannupuilla ja parmesaanilastuilla.
Keitetyistä kananmunista syntyy mainio malesialainen curry. Se sopii hyvin tarjottavaksi vaikkapa brunssilla. Jos aamiaiselta on jäänyt keitettyjä kananmunia tähteeksi, voit käyttää ne tähän curryyn. Maistele valmista currya. Säätele mausteisuutta lisäämällä kermaa tai kookosmaitoa. Koristele munacurry korianterisilpulla ja rapeaksi paistetuilla ohuilla sipulisuikaleilla.
Kelluvat saaret – Île flottante – on klassinen, ranskalainen jälkiruoka. Kira Åkerströmin kelluvat saaret rakennetaan kookosvaniljakastikkeesta, marengista ja kookoskaramellista. Annos koristellaan paahdetuilla kookoslastuilla.
Katso lisää kananmunareseptejä:
Kotiliesi.fi: Kananmunan keittäminen
Kommentit
Hei Ilari,
Kiitokset kommentistasi ja tarkkaavaisuudestasi.
Linkkivirhe on nyt korjattu. Pahoittelut virheestä kaikille.
Terveisin
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta
Kommentit
Taas vaihteeksi linkitykset sössitty. Ihan piruuttani en kerro mikä/miten, nähkää edes sen verran vaivaa.
Hei Ilari,
Kiitokset kommentistasi ja tarkkaavaisuudestasi.
Linkkivirhe on nyt korjattu. Pahoittelut virheestä kaikille.
Terveisin
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous