Pääsiäinen

Vie kananmuna-ateria uudelle tasolle

Jos paistettu tai keitetty kananmuna kyllästyttää, meiltä löytyy monia vaihtoehtoja viedä kananmuna-ateria uudelle tasolle. Tässä neljä huikeaa reseptiä.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Kuvat, Otavamedia

Jos paistettu tai keitetty kananmuna kyllästyttää, meiltä löytyy monia vaihtoehtoja viedä kananmuna-ateria uudelle tasolle. Tässä neljä huikeaa reseptiä.

Kananmunatrendi ei ole enää pelkkä trendi, vaan todellisuutta. Sosiaalisessa mediassa leviävät monenlaiset tavat kokata munia.  Eikä ihme – kananmuna sopii aterialle kuin aterialle.

Muna-aterian aatelia ovat kananmunat à la Benedict. Ateria luotiin alun perin Delmico’s- -ravintolassa Manhattanilla. Nimensä annos sai  rouva LeGrand Benedict-nimiseltä kanta-asiakkaalta, joka ei löytänyt ruokalistalta mitään mielenkiintoista tilattavaa ja vaati jotain uutta ideaa lounaalleen ravintolan keittiömestarilta. Tarinan mukaan oli vuosi 1860, joten resepti ei ole uusi, mutta yhä trendikäs ja toimiva.

parsa-munakuppi

Tämä Teresa Välimäen reseptillä uunissa valmistuva parsa-kananmunakuppi on helppo ja herkullinen. Reseptin idea on tarjoilla parsaa ja kananmunaa kullekin syöjälle omasta annoskupista. Kypsien parsannuppujen päälle voideltuun uunivuokaan rikotaan kananmuna, maustetaan ja kypsennetään noin 12 minuuttia, kunnes kananmuna on juuri ja juuri hyytynyt. Annos koristellaan kypsillä parsannupuilla ja parmesaanilastuilla.

Malesialainen munacurry

Keitetyistä kananmunista syntyy mainio malesialainen curry. Se sopii hyvin tarjottavaksi vaikkapa brunssilla.  Jos aamiaiselta on jäänyt keitettyjä kananmunia tähteeksi, voit käyttää ne tähän curryyn. Maistele valmista currya. Säätele mausteisuutta lisäämällä kermaa tai kookosmaitoa. Koristele munacurry korianterisilpulla ja rapeaksi paistetuilla ohuilla sipulisuikaleilla.

980830-Kelluvat_saaret.jpg

Kelluvat saaret – Île flottante – on klassinen, ranskalainen jälkiruoka. Kira Åkerströmin kelluvat saaret rakennetaan kookosvaniljakastikkeesta, marengista ja kookoskaramellista. Annos koristellaan paahdetuilla kookoslastuilla.

Katso lisää kananmunareseptejä:

981083-kananmunapinaatti2048.jpg

Muna-pinaattipaistos

955776-gubbrora.jpg

Gubbröra eli ukkojen kokkeli

980765-munakassalaatti.jpg

Kiran munakasnauhasalaatti

Kotiliesi.fi: Kananmunan keittäminen

X