Vinkit

Vietä herkullinen TexMex-ilta: näin teet tortillat, salsat ja boolin

Sopivasti tulinen texmexruoka tekee taas paluuta. Herkuttelijan pöydässä nautiskellaan itse tehdyistä tortilloista, salsoista, salaatista ja revitystä kaslerista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Otavamedia, Seppo Saarentola/Skoy

Sopivasti tulinen texmexruoka tekee taas paluuta. Herkuttelijan pöydässä nautiskellaan itse tehdyistä tortilloista, salsoista, salaatista ja revitystä kaslerista.

Tortillojen tekeminen itse on yllättävän helppoa. Valurautapannulla lettuihin tulee juuri oikea tummuusaste ja aromi.

Booli

Limettimehulla ja mintulla maustettu siideri on loistava tervetuliaisbooli. Boolin sekaan voi lisätä vesimelonipaloja ja granaattiomenan siemeniä.

Jalapenot

Uunissa grillatut jalapenonpuolikkaat on täytetty vahvalla cheddarraasteella.

Nyhtopossu

Tuntikausia uunissa paahtunut liha on kätevintä repiä suikaleiksi sormin. Lisänä paistettua sipulia ja tomaatti-chilikastiketta.

Papu_maissisalaatti

Maissi-papusalaattia voi syödä tortillojen täytteenä tai lisukeruokana. Ruokaisa maissi-papusalaatti sopii mainiosti lisukkeeksi grillissä paahdetulle lihalle. Laita silloin tarjolle myös itse tehtyä salsaa.

Salsa_ja_guacamole

Guacamole ja tomaattisalsa kuuluvat olennaisesti texmexpöytään. Pelkästään maissijauhosta valmistetut tortillat ovat täysin gluteenittomia ja laktoosittomia – samoin kuin guacamole ja salsakin.

Lisää makuja Meksikosta:

963525-Burritos.jpg

Helppoa, maukasta ja värikästä: nappaa reseptit meksikolaiseen iltaan

Kalatacot

Mehevät lohitacot

Flan_paahtovanukas

Flan-paahtovanukas

Kotiliesi.fi: Meksikolainen ruoka tutuksi

Kotiliesi.fi: Meksikolainen ruoka on nyt trendikästä

X