Ruokajutut

Viikon ruokalista: Amerikkalainen maissikeitto ja muut elokuiset herkut

Elokuussa on aika nauttia kesän kypsyttämästä sadosta.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Tuhti, täyteläinen ja samettisen pehmeä maissikeitto maistuu sellaisenaan tai paahdetulla pekonilla kruuntattuna.

Elokuussa on aika nauttia kesän kypsyttämästä sadosta.

Viikon aikana herkutellaan muun muassa fenkolipastalla, täyteläisellä maissikeitolla, ruokaisilla kesäkurpitsoilla ja makoisilla marjoilla. Huippuhyvät reseptit arkeen ja viikonloppuun nappaat viikon ruokalistalta.

fenkolipasta

Maanantai

Fenkolipasta

Keskitaso

Alle 30 min

Maanantaina tehdään kasvispastaa, joka ei kermalorausta kaipaa. Voissa paistetut fenkoliviipaleet saavat seurakseen parmesaanijuustoa ja rouhittuja pähkinöitä. Huippuhyvää ja valmista vartissa. Voiko maanantairuoalta enempää vaatia?

Fenkolipastan ohjeen löydät täältä.

helppo_lohisalaatti

Tiistai

Helppo lohisalaatti ja herukkavinegrette

Helppo

30-60 min

Kastikkeessa on tämän lohisalaatin salaisuus. Balsamiviinietikkapohjainen, timjamilla maustettu herukkavinegrette nostaa simppeleistä aineksista kootun annoksen ihan uusiin ulottuvuuksiin.

Helpon lohisalaatin ja herukkavinegreten ohjeen löydät täältä.

välimerelliset täytetyt kesäkurpitsat

Keskiviikko

Välimerelliset täytetyt kesäkurpitsat

Keskitaso

30-60 min

Välimerellisin vivahtein täytetyt kesäkurpitsat maistuvat koko perheelle. Täyte tehdään paprikoista, herkkusienistä ja couscousista, maustetaan makoisaksi mintulla sekä sitruunalla ja kuorrutetaan herkuksi suolaisella saganaki-juustolla. Raikas vihersalaatti kruunaa aterian.

Välimerellisten täytettyjen kesäkurpitsojen ohjeen löydät täältä.

amerikkalainen maissikeitto

Torstai

Amerikkalainen maissikeitto

Helppo

30-60 min

Kermalla ja juustolla täytelöitetty lempeä maissikeitto, sweet corn chowder, on amerikkalaisten suosima lohturuoka, joka kerää kehuja myös suomalaisissa ruokapöydissä. Jos haluat keitosta ruokaisamman, voit paistaa pinnalle pekonia tai repiä joukkoon kypsää broileria.

Amerikkalaisen maissikeiton ohjeen löydät täältä.

paahdettuja kaaleja ja munaa

Perjantai

Paahdettuja kaaleja ja kananmunaa

Helppo

30-60 min

Tiesitkö, että parsakaali ja kukkakaali maistuvat parhailta uunissa paahdettuina? Pilko siis kaalit kukinnoiksi ja sujauta samalle pellille myös ilmakuivattua kinkkua rapsakoitumaan. Lopuksi mukaan rikotaan myös muutama kananmuna, jotka saavat jäädä sisältä löysiksi. Valuva keltuainen toimii samalla kaalien kastikkeena. Nerokasta!

Paahdettujen kaalien ja kananmunien ohjeen löydät täältä.

italailainen kala-äyriäsipata

Lauantai

Italialainen kala-äyriäispata

Keskitaso

30-60 min

Kolmen yrtin trio, basilika, kirveli ja timjami, maustavat lauantaipäivän italialaishenkisen kalapadan hienostuneeksi herkuksi. Kuhasta, kampasimpukoista ja sinisimpukoista haudutettua pataa kelpaa tarjota astetta fiinimmillekin viikonloppuvieraille.

Italialaisen kala-äyriäispadan ohjeen löydät täältä.

turkkilainen sitruunakana

Sunnuntai

Turkkilainen sitruunakana

Keskitaso

yli 60 min

Tämä turkkilainen sitruunakana vie sydämesi kerralla. Täyteläisessä jogurttimarinadissa uitetut kanapalat paistetaan meheviksi pannulla ja viimeistellään paahdetuilla mantelilastuilla. Täydellisen lopputuloksen saat, kun teet kaveriksi kastikkeen jogurtista ja fetajuustosta.

Turkkilaisen sitruunakanan ohjeen löydät täältä.

grillatut köyhät ritarit

Grillatut köyhät ritarit ja marja-mascarponevaahto

Helppo

alle 30 min

Viikonlopun jälkkärisuunnitelmat lyödään lukkoon näiden grillattujen köyhien ritareiden ja marja-mascarponevaahdon myötä. Kullanruskeiksi ja rapeiksi grillatut pullaviipaleet, kesän kypsyttämät makoisat marjat ja kardemummalla säväköitetty, täyteläinen mascarponevaahto ovat lyömätön yhdistelmä.

Grillattujen köyhien ritareiden ja marja-mascarponevaahdon ohjeen löydät täältä.

X