Viikon ruokalista 21.11.2016

Viikon ruokalista: Arkiruokaa astetta modernimmalla vivahteella

Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia
Tällä viikolla kokataan kotiruokaa hieman modernimmalla otteella. Perinteinen pyttipannu saa vaikutteita indonesiasta ja tuttu pestopasta pyöräytetään vaihteeksi pinaatista ja mintusta. Klassinen sunnuntaipaistikin saa väistyä vegeversion tieltä, kun pöytään kannetaan mausteista linssimureketta.

Nappaa tästä koko viikoksi maukkat ja oivaltavat reseptit, joilla arkiruokaan saa helposti uutta vivahdetta.

Maanantai

Tomaatti-papukeitto ja aura-aioli

Keskitaso

30-60 min

Viikko alkaa lämmittävällä keitolla. Se syntyy näppärästi säilyketomaateista ja -pavuista sekä tujauksesta valkoviiniä ja chiliä. Nokare aura-aiolia viimeistelee keiton ja tuo makua sekä energiaa. Nam!

tähtianiksella maustettu kookosbroileripata

Tiistai

Tähtianiksella maustettu kookosbroileripata

Helppo

30-60 min

Tämä ruoka syntyy broilerista, perunasta ja paksoikaalista, jonka voi halutessaan korvata myös kiinankaalilla. Broilerinfileet paistetaan pannulla ja haudutetaan muiden ainesten kera meheviksi kookosmaidossa. Herkullisen padan juju on tähtianis, joka tuo ruokaan viehkeän vivahteen. Pata maistuu mainiolta sellaisenaan tai riisin kaverina, jota voi keittää kerralla reilummankin satsin seuraavan päivän ruokaa varten.

nasi goreng indonesialainen paistettu riisiruoka

Keskiviikko

Nasi Goreng – indonesialainen paistettu riisiruoka

Helppo

alle 30 min

Keskiviikon pelastaja on perinteinen indonesialainen kotiruoka, Nasi Goreng. Kun riisi on keitetty valmiiksi, syntyy ruoka suit sait sukkelaan. Paistetun riisin sekaan lisätään silputtua sipulia sekä katkarapuja ja kananmunia, mutta perinteisen pyttipannun tapaan mukaan kelpaavat myös muut jääkaapin aarteet. Mausta mieleiseksesi ja nauti!

pinaattipesto-vuohenjuustopasta

Torstai

Pinaattipesto-vuohenjuustopasta

Helppo

30-60 min

Kaikki tykkäävät pestopastasta, eikö? Vielä paremmalta se maistuu vuohenjuuston kera. Klassinen yrttikastike saa tässä reseptissä vaihtelua pinaatista ja mintusta. Sen sijaan, että surauttaisit kastikkeen sileäksi tehosekoittimessa, kokeile rouhia ainekset rennosti veitsellä hieman rouheammaksi. Näin maut pääsevät paremmin oikeuksiinsa ja jäljellä on mukavasti myös purutuntumaa. Sekoita pesto keitetyn pastan joukkoon ja lisää mukaan murustettua vuohenjuustoa sekä pilkottuja kirsikkatomaatteja.

Jauheliha_linssipata

Perjantai

Marokkolainen jauheliha-linssipata

Helppo

30-60 min

Jauhelihakastike saa uutta särmää marokkolaisista mausteista. Tämä kastike on siitä näppärä, että jauhelihan lisäksi se sisältää myös reilusti linssejä, jolloin lihan määrä lautasella vähenee kuin huomaamatta, mutta annos on silti tuhti ja ruokaisa. Tarjoa lämpimän mausteinen jauhelihakastike riisin kera tai alkavan viikonlopun kunniaksi vaikka pitaleipien tai tortillojen välissä.

Moderni_muikkupotti

Lauantai

Moderni muikkuvuoka

Keskitaso

yli 60 min

Jos muikkujen käyttö kotikeittiössä epäilyttää, aloita kokeilu rohkeasti tällä modernilla muikkuvuoalla, sillä reilu annos pekonia tekee ruoasta kuin ruoasta tunnetusti astetta maukkaampaa. Kerrosta ainekset rennosti vuokaan ja anna hautua uunissa tunnin verran. Viimeistele grillivastuksen alla, jotta pekonista tulee ihanan rapsakkaa. Kaverina maistuu tietysti perinteinen perunasose.

linssimureke

Sunnuntai

Linssimureke

Keskitaso

yli 2 h

Perinteisen paistin sijaan sunnuntaina pöytään kannetaan vegeä. Linssimureke vaatii hieman enemmän aikaa ja vaivaa, mutta se kannattaa. Linssien sekaan on helppo piilottaa myös reilu annos kasviksia, kuten raastetua porkkanaa ja omenaa. Saksanpähkinät tuovat ruokaan mukavaa rouheutta, inkivääri, juustokumina ja valkosipuli reilusti makua. Kaveriksi riittää yrteistä valmistettu kastike sekä raikas salaatti.

marrakechin appelsiinisalaatti

Marrakechin appelsiinisalaatti

Helppo

alle 30 min

Ruokaisa kasvisateria päätetään Marrakechin mausteiseen appelsiinisalaattiin. Se valmistetaan appelsiineista, kuivatuista viikunoista sekä manteleista ja pistaaseista. Tilkka hunajaa ja sitruunamehua sekä tupsaus kanelia tuovat mukavasti makua ja säväyttävät herkun täydellisesti vuodenaikaan sopivaksi.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi