Ruokajutut 21.8.2017

Viikon ruokalista: Ihanat arkiruoat koko viikoksi ja loppukesän herkullisin jälkiruoka

Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: otavamedia
Hyviä arkiruokia ei koskaan voi olla liikaa. Siksi kokosimme muutaman ihanan arjen taklaajan viikkoasi helpottamaan.

Viikonloppuna toki herkutellaan sahramikuhalla ja ihanalla paahtopaistisalaatilla sekä kesän parhaalla jälkiruoalla. Nappaa reseptit viikon ruokalistalta!

vihreä kasvispasta

Maanantai

Vihreä kasvispasta

Keskitaso

alle 30 min

Juuri helpommin ei viikko voisi alkaa, sillä tämän ruoan valmistuksessa vaikein osuus taitaa olla pastan keittäminen. Muut ainekset, kuten kesän kypsyttämät kirsikkatomaatit, tuoreet yrtit sekä pinjansiement lisätään ruokaan sellaisenaan. Loraus oliiviöljyä sekä rouhaisut suolaa ja pippuria riittävät mainiosti mausteeksi.

Vihreän kasvispastan ohjeen löydät täältä.

savulohi-pinaattimunakas

Tiistai

Savulohi-pinaattimunakas

Keskitaso

alle 30 min

Munakas on maukas ja helppo arkiruoka, joka valmistuu käden käänteessä. Tämän ruokaisan savulohi-pinaattimunakkaan salaisuus on vaahdotettu mascarponejuusto, joka tekee ruoasta ihanan täyteläisen. Anna munakkaan hyytyä hetki kannen alla niin, että se jää pinnalta kosteaksi, mutta paistuu pohjasta mukavan rapeaksi. Herkuttele sellaisenaan tai paahdetun ruisleivän kanssa.

Savulohi-pinaattimunakkaan ohjeen löydät täältä.

broileri-papupata

Keskiviikko

Broileri-papupata

Helppo

alle 30 min

Broileri on yksi parhaisa arkuruoan raaka-aineista, josta voi valmistaa vaikka mitä, kuten tätä yrtein maustettua ruokaisaa broileri-papupataa. Siinä on broilerisuikaleiden sekä kikherneiden ja kidenypapujen lisäksi myös kesäkurpitsaa ja paprikaa, jotka muhivat meheviksi tomaattisessa kastikkeessa.

Broileri-papupadan ohjeen löydät täältä.

lehtikaalikeitto caldo verde

Torstai

Caldo verde – portugalilainen kaalikeitto

Keskitaso

30-60 min

Älä anna portugalilaisen caldo verde keiton arkisen ulkonäön hämätä, sillä tämä lehtikaalista ja perunoista valmistettu soppa on paitsi huippuhyvää, myös ihanan ravitsevaa. Halutessasi voit lisätä joukkoon mausteista makkaraa ja pirkotella päälle piri-piri-öljyä.

Caldo verden ohjeen löydät täältä.

sienipyttipannu

Perjantai

Sienipyttipannu

Helppo

alle 30 min

Jäikö lehtikaalia tähteelle eilispäivän aterialta? Hyvä niin! Se on nimittäin mainio lisä tähän sienistä, sipulista ja juureksista pyöräytettyyn pikaiseen pyttipannuun. Ruoka on vege, mutta halutessasi voit lisätä joukkoon makkaraa tai paistaa kaveriksi kananmunat.

Sienipyttipannun ohjeen löydä täältä.

sahramikuha ja lämpimät kasvikset

Lauantai

Sahramikuhaa ja lämpimiä kasviksia

Helppo

alle 30 min

Launatai herkkuruokana tarjoillaan kuhafileitä, jotka paistetaan voin sijaan sahramiöljyssä. Se taikoo kalaan kullankeltaisen värin ja ihanan makuvivahteen. Pilko pannulle myös munakoisoa sekä parsakaalia ja paista makoisiksi chilin ja inkiväärin kanssa. Täydellisen lopputuloksen saat, kun viimeistelet ruoan tilkalla sitruunamehua.

Sahramikuhan ja lämpimien kasvisten ohjeen löydät täältä.

Paahtopaistisalaatti_ja_hernepesto

Sunnuntai

Paahtopaistisalaattia ja hernepestoa

Helppo

yli 2 h

Tässä paahtopaistisalaatissa hehkuvat loppukesän herkulliset värit: aniliinin punaista marinoitua punasipulia komppaa herneistä ja yrteistä pyöräytetty vihreä pesto. Salaatti on nopea koota, kun laitat sipulin marinoitumaan jo edellisenä päivänä.

Paahtopaistisalaatin ja hernepeston ohjeen löydät täältä.

mustaherukka-halvajaadyke

Mustaherukka-halvajäädyke

Keskitaso

yli 2 h

Mustaherukkasosetta ja halvalla höystettyä kermavaahtoa – tätä loppukesän verratonta jälkkäriherkkua on mahdotonta vastustaa. Mustaherukka-halvajäädykkeet syntyvät kerrostamalla ainekset annosmaljoihin ja nostamalla ne sitten pakastimeen muutamaksi tunniksi jähmettymään. Herkku hurmaa niin lapset, aikuiset kuin vaativimmatkin herkkusuut.

Mustaherukka-halvajäädykkeen ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi