Ruokajutut 31.7.2017

Viikon ruokalista: Parhaat broilerinkoivet ja muut viikon suosikit

Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: otavamedia
Mitähän sitä viikolla söisikään? Tässä muutama ehdotus.

Miltä kuulostaisi mausteinen makkarakeitto espanjalaiseen tyyliin, brittiklassikko fish and chips tai raikas lohisalaatti cevichen tapaan? Nämä ja muut herkut löydät viikon ruokalistalta.

lehtikaalivokki

Maanantai

Lehtikaalivokki

Helppo

alle 30 min

Nopeat ja helpot wokkiruoat kuuluvat arjen aateliin. Tässä ohjeessa pannulla pyöräytetään lehtikaalia, ohueksi suikaloituja porkkanoita, kirsikkatomaatteja sekä siitakesieniä, jotka tähän aikaan vuodesta voi vaihtaa myös kantarelleihin. Jos haluat wokista ruokaisamman, lisää joukkoon esimerkiksi tofua.

Lehtikaalivokin ohjeen löydät täältä.

lohicevichesalaatti

Tiistai

Lohiceviche ja salaattia

Helppo

alle 30 min

Huippuhyvä salaatti syntyy raakakypsennetystä lohesta, avokadosta sekä tuoreista yrteistä. Leikkaa lohifilee kuutioiksi, purista päälle sitruunamehua ja mausta suolalla. Makua salaattiin tuovat paitsi korianteri ja minttu myös chili, punasipuli sekä valkosipuli. Salaattipohjan voi koota rapeasta jääsalaatista, mutta erilaisilla salaattisekoituksilla saat helposti lisää makua ja vaihtelevuutta.

Lohicevichen ja salaatin ohjeen löydät täältä.

espanjalainen makkarakeitto

Keskiviikko

Espanjalainen makkarakeitto

Helppo

alle 30 min

Mainio makkarakeitto syntyy vaihteeksi espanjalaiseen tyyliin mausteisesta chorizosta. Tomaattipohjainen liemi ryyditetään ripauksella chiliä ja tölkillinen papuja takaa, ettei nälkä hevin yllätä. Keiton viimeistelee persiljasilppu ja parmesaanilastut.

Espanjalaisen makkarakeiton ohjeen löydät täältä.

sieni-pinaattifrittata

Torstai

Sieni-pinaattifrittata

Keskitaso

30-60 min

Saammeko esitellä: kauden kivoin munakas on tässä. Täytteessä on sieniä, pinaattia sekä uusia perunoita ja pinnalla reilusti juustoraastetta. Paista kasvikset pikaisesti pannulla, kaada päälle munamassa ja nosta sitten uuniin kypsymään. Helppoa ja hyvää!

Sieni-pinaattifrittatan ohjeen löydät täältä.

kasvistacot

Perjantai

Raikkaat kasvistacot

Helppo

30-60 min

Astetta kevyemmät kasvistacot kääritään napakkaan salaatin- tai kaalinlehteen. Kasaa täytteeksi kaikki mieliherkkusi avokadosta rapeisiin retiiseihin ja viimeistele täyteläisellä maapähkinäkastikkeella. Annos on vege, mutta tuunaat sen ruokaisammaksi esimerkiksi paistetulla jauhelihalla. Myös nyhtökaura toimii.

Raikkaiden kasvistacojen ohjeen löydät täältä.

fish and chips

Lauantai

Fish and chips

Keskitaso

30-60 min

Lauantaina herkutellaan englantilaisella klassikolla. Fish and chips syntyy kuhasta tai muusta vaalealihaisesta kalasta, kuten turskasta tai hauesta. Myös ranskalaiset perunat tehdään alusta asti itse. Kaksinkertainen friteeraus takaa parhaimman lopputuloksen. Itsetehdyn remoulade-majoneesin kanssa tarjottuna koossa on yksi parhaista asioista koskaan.

Fish and chipsin ohjeen löydät täältä.

parhaat broilerinkoivet

Sunnuntai

Parhaat broilerinkoivet

Keskitaso

yli 60 min

Parhaat broilerinkoivet maustetaan inkiväärillä sekä chilillä ja viimeistellään soijasta ja mangochutneystä sekoitetulla kastikkeella. Koivet voi pakata vaikka piknik-koriin, sillä korianterikastikkeeseen dipattuna ne ovat herkkua myös kylminä.

Parhaiden broilerinkoipien ohjeen löydät täältä.

mustikkamisu tiramisun tapaan

Mustikkamisu tiramisun tapaan

Helppo

alle 30 min

Mmmm, maitokahvilla kostutettuja pullaviipaleita, mustikoita hillona ja suoraan pensaasta sekä appelsiinilla maustettua mascarponevaahtoa. Italialainen tiramisu nousee aivan uudelle tasolle, kun sen kokoaa näistä aineksista.

Mustikkamisun ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi