
Viikon ruokalista: Raikkaat yrttiribsit ja muut kesän maut
Kesäisiä herkkuja, kielenvieviä grilliruokia ja meheviä makuja. Niitä ja paljon muuta tarjoilee viikon ruokalista.
Kesäisiä herkkuja, kielenvieviä grilliruokia ja meheviä makuja. Niitä ja paljon muuta tarjoilee viikon ruokalista.
Kurkkaa ohjeet ja herkuttele!
Maanantai
Kesäkurpitsakeitto fetajuuston kera
Helppo
30-60 min
Keitto maistuu myös kesällä. Tämä kesäkurpitsoista ja perunoista pyöräytetty kasvissosekeitto saa täyteläisen kootumuksensa ranskankermasta, veikeän vivahteen timjamista ja curryjauheesta. Päälle murusteltu fetajuusto tuo ruokaan lisää makua ja ruokaisuutta.
Kesäkurpitsakeiton ohjeen löydät täältä.
Tiistai
Leivitetyt ahvenfileet
Keskitaso
30-60 min
Ai että, kun on hyvää. Leivitetyt ahvenfileet, uudet perunat ja hernehummus ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Kun haluat kalapaloihin superrapean kuorrutteen, käytä japanilaisia pankojauhoja tavallisten korppujauhojen sijaan.
Leivitettyjen ahvenfileiden ohjeen löydät täältä.
Keskiviikko
Broileri-horiatiki
Helppo
alle 30 min
Broileri tekee kreikkalaisesta maalaissalaatista ruokaisan. Raikkaassa ja rapeassa salaattipohjassa on rucolaa ja punakaalia, jonka voi korvata myös varhaiskaalilla. Lisämakua oliiveilla ja fetajuustolla höystetty salaatti saa timjami-hunajakastikkeesta.
Broileri-horiatikin ohjeen löydät täältä.
Torstai
Nyhtökaurapyttipannu
Helppo
30-60 min
Pyttipannu on mainio ruoka, jonka joukkoon voi pilkkoa kasvikset kaapin kätköistä. Kesäkokin keittiöstä löytyy luultavasti uuden sadon perunoita, kukkakaalia ja sipulia. Pyöräytä ne paistinpannulla tai muurikassa, lisää joukkoon nyhtökauraa ja paista kaveriksi kananmunat. Maukkaan kesäruoan viimeistelee minttuinen jogurttikastike.
Nyhtökaurapyttipannun ohjeen löydät täältä.
Perjantai
Munakoiso-tomaattipasta
Keskitaso
30-60 min
Pastanystäviä hemmotellaan perjantain kunniaksi ihanalla kasvispastalla. Se syntyy munakoisoista, tomaateista ja uunissa paahdetusta vuohenjuustosta. Tuoreet yrtit sekä valkosipuli antavat mukavasti makua, chili tuo ruokaan pientä takapotkua.
Munakoiso-tomaattipastan ohjeen löydät täältä.
Lauantai
Kaalinlehtiin kääritty lohi
Keskitaso
yli 60 min
Tässä kaalikääryleet ihan uudella twistillä. Kääräise kaalinlehden sisään lohta, punasipulia sekä tuoreita yrttejä ja nosta grilliin kypsymään. Ruoka paahtuu pinnalta herkuksi ja kala säilyy sisällä ihanan mehevänä.
Kaalinlehtiin käärityn lohen ohjeen löydät täältä.
Sunnuntai
Raikkaat yrttiribsit
Keskitaso
vähintään vuorokausi
Ainakin kerran kesässä on grillattava ribsejä. Nämä mehevät ribsit yllättävät ihanan raikkaalla yrttihunnulla. Kun valmistat tahnaa tupla-annoksen, sitä riittää myös lihapalojen dippailuun. Lihan voi paahtaa uunissa meheväksi jo edellisenä päivänä ja grillata herkuksi seuraavana.
Yrttiribsien ohjeen löydät täältä.
Suklaakinuskia, marenkia ja marinoituja marjoja
Helppo
30-60 min
Suklaakinuskia, marenkia ja kuohuviinillä marinoituja marjoja – tätä herkkua on suorastaan mahdotonta vastustaa. Kerrosta ainekset lasiin ja nauti.
Suklaakinuskin, marengin ja marinoitujen marjojen ohjeen löydät täältä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous