Ruokajutut

Viikon ruokalista: Raikkaat yrttiribsit ja muut kesän maut

Kesäisiä herkkuja, kielenvieviä grilliruokia ja meheviä makuja. Niitä ja paljon muuta tarjoilee viikon ruokalista.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Kesäisiä herkkuja, kielenvieviä grilliruokia ja meheviä makuja. Niitä ja paljon muuta tarjoilee viikon ruokalista.

Kurkkaa ohjeet ja herkuttele!

kesäkurpitsakeitto fetajuuston kera

Maanantai

Kesäkurpitsakeitto fetajuuston kera

Helppo

30-60 min

Keitto maistuu myös kesällä. Tämä kesäkurpitsoista ja perunoista pyöräytetty kasvissosekeitto saa täyteläisen kootumuksensa ranskankermasta, veikeän vivahteen timjamista ja curryjauheesta. Päälle murusteltu fetajuusto tuo ruokaan lisää makua ja ruokaisuutta.

Kesäkurpitsakeiton ohjeen löydät täältä.

Leivitetyt_ahvenfileet

Tiistai

Leivitetyt ahvenfileet

Keskitaso

30-60 min

Ai että, kun on hyvää. Leivitetyt ahvenfileet, uudet perunat ja hernehummus ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Kun haluat kalapaloihin superrapean kuorrutteen, käytä japanilaisia pankojauhoja tavallisten korppujauhojen sijaan.

Leivitettyjen ahvenfileiden ohjeen löydät täältä.

broileri-horiatikisalaatti

Keskiviikko

Broileri-horiatiki

Helppo

alle 30 min

Broileri tekee kreikkalaisesta maalaissalaatista ruokaisan. Raikkaassa ja rapeassa salaattipohjassa on rucolaa ja punakaalia, jonka voi korvata myös varhaiskaalilla. Lisämakua oliiveilla ja fetajuustolla höystetty salaatti saa timjami-hunajakastikkeesta.

Broileri-horiatikin ohjeen löydät täältä.

Nyhtokaurapyttipannu

Torstai

Nyhtökaurapyttipannu

Helppo

30-60 min

Pyttipannu on mainio ruoka, jonka joukkoon voi pilkkoa kasvikset kaapin kätköistä. Kesäkokin keittiöstä löytyy luultavasti uuden sadon perunoita, kukkakaalia ja sipulia. Pyöräytä ne paistinpannulla tai muurikassa, lisää joukkoon nyhtökauraa ja paista kaveriksi kananmunat. Maukkaan kesäruoan viimeistelee minttuinen jogurttikastike.

Nyhtökaurapyttipannun ohjeen löydät täältä.

munakoiso-tomaattipasta

Perjantai

Munakoiso-tomaattipasta

Keskitaso

30-60 min

Pastanystäviä hemmotellaan perjantain kunniaksi ihanalla kasvispastalla. Se syntyy munakoisoista, tomaateista ja uunissa paahdetusta vuohenjuustosta. Tuoreet yrtit sekä valkosipuli antavat mukavasti makua, chili tuo ruokaan pientä takapotkua.

Munakoiso-tomaattipastan ohjeen löydät täältä. 

kaalinlehteen kääritty lohi

Lauantai

Kaalinlehtiin kääritty lohi

Keskitaso

yli 60 min

Tässä kaalikääryleet ihan uudella twistillä. Kääräise kaalinlehden sisään lohta, punasipulia sekä tuoreita yrttejä ja nosta grilliin kypsymään. Ruoka paahtuu pinnalta herkuksi ja kala säilyy sisällä ihanan mehevänä.

Kaalinlehtiin käärityn lohen ohjeen löydät täältä.

raikkaat yrttiribsit

Sunnuntai

Raikkaat yrttiribsit

Keskitaso

vähintään vuorokausi

Ainakin kerran kesässä on grillattava ribsejä. Nämä mehevät ribsit yllättävät ihanan raikkaalla yrttihunnulla. Kun valmistat tahnaa tupla-annoksen, sitä riittää myös lihapalojen dippailuun. Lihan voi paahtaa uunissa meheväksi jo edellisenä päivänä ja grillata herkuksi seuraavana.

Yrttiribsien ohjeen löydät täältä.

Suklaakinuskia_ja_marjoja

Suklaakinuskia, marenkia ja marinoituja marjoja

Helppo

30-60 min

Suklaakinuskia, marenkia ja kuohuviinillä marinoituja marjoja – tätä herkkua on suorastaan mahdotonta vastustaa. Kerrosta ainekset lasiin ja nauti.

Suklaakinuskin, marengin ja marinoitujen marjojen ohjeen löydät täältä.

X