Viikon ruokalista 13.2.2017

Viikon ruokalista: Täyteläinen cheddarjuustomunakas ja muut ihanat arkiherkut

Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia
Tämän viikon arkiruoat valmistuvat pikana. Tarjolla on muun muassa samettista sosekeittoa, täyteläistä juustomunakasta ja mausteista lihavokkia.

Viikonloppuna kokkaillaan kaikessa rauhassa ja herkutellaan itämaisittain zaa’atarilla maustetulla broilerilla. Jälkkäriksi tehdään raikas libanonilainen juusto, labneh. Kurkkaa tästä reseptit makoisiin herkkuihin.

Maanatai

Chili-bataattisosekeitto peston kera

Helppo

30-60 min

Maanantain samettinen ja ihanan makea sosekeitto syntyy bataatista. Ripaus chiliä tuo soppaan mukavasti potkua, päälle lisättävä pestokastike sopivasti särmää. Keittoa voi tuunata mieleisekseen lisäämällä päälle esimerkiksi kikherneitä tai paahdettua pekonia.

pinaatti-katkarapupasta

Tiistai

Pinaatti-katkarapupasta

Helppo

alle 30 min

Pinaatti-katkarapupasta syntyy vikkelästi töiden jälkeen ja pelastaa tiistain nälkäkiukulta. Valkosipulilla ryyditetty ja ranskankermalla täytelöitetty kastike syntyy pastan kiehuessa. Lisää katkaravut kastikkeen sekaan vasta loppuvaiheessa, jotta ne eivät sitkisty.

Cheddarjuustofrittata

Keskiviikko

Cheddarjuustofrittata

Helppo

alle 30 min

Juuston ystävä hykertelee onnesta haarukoidessaan tätä uunimunakasta, jossa on keltaisena hehkuvan cheddarin lisäksi myös parmesaanijuustoa. Tuhti cheddarjuustofrittata täytelöityy kermalorauksella ja maistuu raikkaan vihersalaatin kera.

makkara-kikhernepata

Torstai

Makkara-kikhernepata

Keskitaso

30-60 min

Makkara-kikhernepata vie takuulla nälän. Kumoa pataan kikherneitä ja tölkillinen tomaatteja, pilko sekaan porkkanaa sekä sipulia ja ryyditä ruoka valkosipulilla, chilillä sekä yrteillä. Lisää sekaan vielä pannulla paistettuja, mausteisia makkaranpaloja ja jalosta koko komeus kevätsipulilla ja kermaviilinokareella.

Kantonin_harkaa

Perjantai

Härkää kastikkeessa

Helppo

alle 30 min

Perjantain pikaruoka syntyy vokkipannussa. Makoisa kastike paistetulle naudan ulkofileelle syntyy soijasta ja sherrystä, viimeinen silaus kevätsipulisilpusta ja pähkinöistä. Kaveriksi sopii keitetty basmatiriisi.

sitruunamarinoitua kukkakaalisalaattia ja lohta

Lauantai

Sitruunamarinoitua kukkakaalisalaattia ja lohta

Keskitaso

yli 60 min

Lauantaina herkutellaan astetta kevyemmin ja tehdään maukas salaatti kukkakaalista, makeasta ananaksesta sekä tuoreesta mintusta. Kirpeä sitruunakastike maustaa kasvikset ihanan raikkaiksi. Suolaripauskella maustettu ja pannulla pikaisesti paahdettu lohi sopii salaatin kivakasi kaveriksi.

Zaatar-broileria

Sunnuntai

Zaatar-broileri

Helppo

Vähintään vuorokausi

Viikonloppuna on aikaa panostaa ruoanlaittoon ja kokkailla kaikessa rauhassa. Aloita valmistelut jo edellisenä päivänä ja laita broileri marinoitumaan hyvissä ajoin. Itämainen mausteseos, zaa’atar sekä sumakki antavat broilerin koipi-reisille ihanan makuvivahteen. Viimeistele liha voinokareilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Tarjoa lisänä persiljalla maustettua hummusta sekä keitettyä kvinoaa.

Labneh libanonilainen jogurttijuusto

Labneh – libanonilainen jogurttijuusto

Helppo

Vähintään vuorokausi

Jälkiruoka jatkaa pääruoan itämaista teemaa. Valutetusta jogurtista syntyy pehmeä, libanonilainen juusto eli labneh, joka vaniljalla, sitruunalla ja ripauksella kardemummaa maustettuna nostaa veden kielelle. Kaveriksi sopivat niin marjat kuin tuoreet hedelmätkin. Helppoa ja nopeaa, kunhan muistat laittaa jogurtin valumaan jo edellisenä päivänä!

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi