Ruokajutut 28.8.2017

Viikon ruokalista: Texmex-makaronilaatikko ja muut viikon suosikit

Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: otavamedia
Mitä teillä syödään tällä viikolla?

Maistuisiko mausteinen makaronilaatikko, aasialaisvivahteinen nuudelisalaatti tai mehevät paprika-juustoquesadillat? Nämä ja muut mainiot reseptit löydät viikon ruokalistalta.

papu-kasviskeitto

Maanantai

Papu-tomaatti-kasviskeitto

Keskitaso

30-60 min

Maanantain kasviskeitto syntyy nopeasti, mutta on sitäkin maukkaampaa. Tomaatti ja kesäkurpitsa tuovat soppaan voimaa ja vitamiineja, pavut ruokaisuutta, chili asianmukaista poltetta. Varaa lisäksi vain hyvää leipää.

Papu-tomaatti-kasviskeiton ohjeen löydät täältä.

itämainen sobanuudelisalaatti

Tiistai

Itämainen sobanuudelisalaatti

Helppo

alle 30 min

Lehtikaalin ja korianterin höystämä katkarapu-nuudelisalaatti nojaa makumaailmassaan aasian suuntaan. Sekoita kastike misosta, seesamiöljystä sekä limetinmehusta ja mausta valkosipulilla sekä tujauksella sriracha-chilikastiketta. Jos et löydä misoa, voit korvata sen maapähkinävoilla. Hyvää niinkin!

Itämaisen sobanuudelisalaatin ohjeen löydät täältä.

Chimichurri broileria lautasella

Keskiviikko

Chimichurri-broileri

Keskitaso

30-60 min

Chimichurri on argentiinalainen sipulista, yrteistä sekä valkoviinietikasta ja oliiviöljystä sekoitettu maukas kastike, jonka ohje kannattaa napata talteen. Chimichurri nimittäin maustaa makoisaksi paitsi nämä broilerinfileet, myös pihvit sekä lämpimät kasvikset. Se sopii myös salaatinkastikkeeksi sekä tortillojen ja tacojen väliin. Varsinainen monitoimikastike siis!

Chimichurri-broilerin ohjeen löydät täältä.

Tex-mex makaronilaatikko

Torstai

Texmex-makaronilaatikko

Helppo

30-60 min

Ikisuosikki makaronilaatikko syntyy tällä reseptillä astetta maukkaammin. Kumoa jauhelihan joukkoon tölkillinen papuja tomaattikastikkeessa ja mausta seos chilillä sekä korianterinsiemenillä. Kiva lisä ruokaan syntyy kirsikkatomaateista ja jalapenoviipaleista, mehevä maku cheddarjuustoraasteesta.

Texmex-makaronilaatikon ohjeen löydät täältä.

Quesadillat

Perjantai

Juusto-paprikaquesadillat

Helppo

30-60 min

Viikonlopun viettoon lähdetään näiden ihanien quesadillojen voimin. Levitä tortillaletun päälle sinihomejuustoa, paprikakuutioita ja jalapenoviipaleita. Nosta päälle toinen lettu ja paahda pannulla tai voileipägrillissä, kunnes juusto sulaa. Täytteitä voi toki vaihdalla maun mukaan. Pääasia, että juustoa on riittävästi.

Juusto-paprikaquesadillojen ohjeen löydät täältä.

paistettua lohta ja peruna-lehtikaalisalaattia

Lauantai

Paistettua lohta ja peruna-lehtikaalisalaattia

Helppo

alle 30 min

Tarjoa paistettu lohi vaihteeksi peruna-lehtikaalisalaatin kanssa. Ruokaisa salaatti valmistuu pannulla pikaisesti paahtaen. Raikas limettikastike maustaa sekä salaatin että kalan.

Paistetun lohen ja peruna-lehtikaalisalaatin ohjeen löydät täältä.

grillatut karitsankyljykset saltimbocca

Sunnuntai

Grillatut karitsankyljykset saltimbocca

Keskitaso

alle 30 min

Kesän viimeisiä päiviä viedään, mutta vielä maistuu grilliruoka. Grillatut karitsankyljykset valmistuvat italialaisen klassikon, saltimboccan tyyliin salvianlehteen ja ilmakuivattuun kinkkuun käärittynä.

Grillattujen karitsankyljysten ohjeen löydät täältä.

Kinuskiomenat

Kinuski-uuniomenat

Keskitaso

alle 30 min

Voiko parempaa makuparia ollakaan kuin kinuski ja omenat? Sujauta nämä kaksi ihanuutta leivinpaperista taitellun nyytin sisään ja ripottele päälle rouhittuja manteleita sekä rusinoita. Nosta nyytti uuniin paahtumaan ja tarjoa jälkiruoka lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Kinuski-uuniomenoiden ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi