Viikon ruokalista 28.11.2016

Viikon ruokalista: Virtaa viikkoon väreistä, potkua arkeen mausteista

Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia
Uusi viikko, uudet kujeet ja taas samat mietteet, mitähän sitä tällä viikolla söisikään. Tässä muutama ehdotus. Miten olisi herkullinen punajuurilasagne, mausteinen kalacurry ja ihanat linssipihvit kera pehmeän palsternakkasoseen?

Mitä muuta herkkua? Katso tästä reseptit ja nauti astetta maukkaammasta arjesta!

Maanantai

Linssipihvit ja palsternakkasose

Keskitaso

30-60 min

Viikko pyörähtää käyntiin maukkaan kasvisruoan voimin. Ruokaisat kasvispihvit syntyvät linsseistä, pehmeä sose palsternakasta. Maun salaisuus on sopiva sekoitus valkosipulia, juustokuminaa sekä chiliä ja kanelia, jotka takaavat, että nämä pihvit kiilaavat kirkkaasti kasvispihvien kärkikastiin. Lisää nokare ranskankermaa palsternakkasoseen sekaan ja saat ihanan täyteläisen lopputuloksen, joka toimii täydellisesti mausteisten pihvien kaverina.

harissalohi ja israelilainen yrtticouscous

Tiistai

Harissalohi ja israelilainen yrtticouscous

Keskitaso

30-60 min

Mehevä lohifilee kypsyy uunissa kuin huomaamatta, couscouskin valmistuu vaivatta vain muutamassa minuutissa. Täydellistä arkiruokaa siis. Sipaise lohen pintaan harissatahnaa sekä jauhettuja korianterinsiemeniä ja höystä couscous anteliaasti tuoreilla yrteillä ja tilkalla sitruunamehua. Näin lopputulos on raikas, mutta silti riittävän mausteinen antamaan mukavasti potkua tiistai-iltaan.

kalkkunavokki

Keskiviikko

Kalkkunavokki

Helppo

alle 30 min

Juuri tämän helpompaa ruoanvalmistus ei voi olla. Syksyn maukkain värisuora syntyy suikaloimalla mieleisiäsi kasviksia, kuten porkkanaa, lehtikaalia ja paprikaa sekä pari kalkkunan fileepihviä ja kypsentämällä ne pikaisesti vokissa. Mausta chilillä sekä soijakastikkeella ja viimeistele paahdetuilla cashewpähkinöillä. Saat annoksesta ruokaisamman, kun tarjoat lisänä nuudeleita tai keitettyä riisiä.

Linssi-broilerikeitto

Torstai

Linssi-broilerikeitto

Helppo

30-60 min

Tämä keitto syntyy juureksista, linsseistä ja broilerista. Makoisaan lopputulokseen pääset, kun paistat sekä kasviksiin että broileriin herkullisen pinnan ja keität ne sen jälkeen linssien kanssa kypsiksi tomaattimurskalla höystetyssä kasvisliemessä. Viimeistele keitto tuoreilla yrteillä ja tarjoa ruisleivän kanssa.

tulinen_makkarapata

Perjantai

Tulinen makkarapata

Helppo

30-60 min

Perjantain herkkuruoka valmistetaan makkarasta. Valitse mausteista, napakan tulista ja laadukasta makkaraa, kuten chorizoa ja höystä se vielä astetta maukkaammaksi chilillä, paprikajauheella ja kuivatuilla yrteillä. Silppua sekaan tuoretta paprikaa, kiehauta ainekset tomaattimehussa ja tarjoa pastan kanssa.

Goalainen_kalacurry

Lauantai

Goalainen kalacurry

Keskitaso

30-60 min

Ihanan mausteinen kalapata antaa virtaa viikonloppuun. Pikantti chili, raikas inkivääri ja lempeä kookos maustavat tämän goalaisen kalacurryn, jonka kullankeltainen väri syntyy kurkumasta ja ripauksesta sahramia. Ripottele pinnalle vielä tuoretta korianteria ja hieman lisää chiliä oman sietokykysi mukaan. Lempeä basmatiriisi pehmentää makuja ja sopii mainiosti curryn kaveriksi.

Punajuurilasagne

Sunnuntai

Punajuurilasagne

Keskitaso

yli 60 min

Sunnuntaina herkutellaan lasagnella. Pastalevyjen välissä vuorottelevat punajuurella ja porkkanalla höystetty tomaattikastike sekä mehevä juustokastike. Kukaan tuskin edes huomaa, että annos on vege, sillä kasvikset muhivat uunissa suussa sulavan juustokuorrutteen kanssa tosi herkuksi. Nam!

karamellibanaanit

Karamellibanaanit

Helppo

30-60 min

Kun lasagne on nostettu uunista, on banaanien vuoro. Ne saavat pintaansa herkullisen pähkinä-karamellikuorrutteen. Tujaus rommia antaa pikantin säväyksen, mutta sen voi halutessaan jättää poiskin. Tarjoa makeaksi muhineet banaanit uunituoreina vaniljajäätelön kera.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi