Viikon ruokalista: Virtaa viikkoon väreistä, potkua arkeen mausteista
Uusi viikko, uudet kujeet ja taas samat mietteet, mitähän sitä tällä viikolla söisikään. Tässä muutama ehdotus. Miten olisi herkullinen punajuurilasagne, mausteinen kalacurry ja ihanat linssipihvit kera pehmeän palsternakkasoseen?
Uusi viikko, uudet kujeet ja taas samat mietteet, mitähän sitä tällä viikolla söisikään. Tässä muutama ehdotus. Miten olisi herkullinen punajuurilasagne, mausteinen kalacurry ja ihanat linssipihvit kera pehmeän palsternakkasoseen?
Mitä muuta herkkua? Katso tästä reseptit ja nauti astetta maukkaammasta arjesta!
Maanantai
Linssipihvit ja palsternakkasose
Keskitaso
30-60 min
Viikko pyörähtää käyntiin maukkaan kasvisruoan voimin. Ruokaisat kasvispihvit syntyvät linsseistä, pehmeä sose palsternakasta. Maun salaisuus on sopiva sekoitus valkosipulia, juustokuminaa sekä chiliä ja kanelia, jotka takaavat, että nämä pihvit kiilaavat kirkkaasti kasvispihvien kärkikastiin. Lisää nokare ranskankermaa palsternakkasoseen sekaan ja saat ihanan täyteläisen lopputuloksen, joka toimii täydellisesti mausteisten pihvien kaverina.
Tiistai
Harissalohi ja israelilainen yrtticouscous
Keskitaso
30-60 min
Mehevä lohifilee kypsyy uunissa kuin huomaamatta, couscouskin valmistuu vaivatta vain muutamassa minuutissa. Täydellistä arkiruokaa siis. Sipaise lohen pintaan harissatahnaa sekä jauhettuja korianterinsiemeniä ja höystä couscous anteliaasti tuoreilla yrteillä ja tilkalla sitruunamehua. Näin lopputulos on raikas, mutta silti riittävän mausteinen antamaan mukavasti potkua tiistai-iltaan.
Keskiviikko
Kalkkunavokki
Helppo
alle 30 min
Juuri tämän helpompaa ruoanvalmistus ei voi olla. Syksyn maukkain värisuora syntyy suikaloimalla mieleisiäsi kasviksia, kuten porkkanaa, lehtikaalia ja paprikaa sekä pari kalkkunan fileepihviä ja kypsentämällä ne pikaisesti vokissa. Mausta chilillä sekä soijakastikkeella ja viimeistele paahdetuilla cashewpähkinöillä. Saat annoksesta ruokaisamman, kun tarjoat lisänä nuudeleita tai keitettyä riisiä.
Torstai
Linssi-broilerikeitto
Helppo
30-60 min
Tämä keitto syntyy juureksista, linsseistä ja broilerista. Makoisaan lopputulokseen pääset, kun paistat sekä kasviksiin että broileriin herkullisen pinnan ja keität ne sen jälkeen linssien kanssa kypsiksi tomaattimurskalla höystetyssä kasvisliemessä. Viimeistele keitto tuoreilla yrteillä ja tarjoa ruisleivän kanssa.
Perjantai
Tulinen makkarapata
Helppo
30-60 min
Perjantain herkkuruoka valmistetaan makkarasta. Valitse mausteista, napakan tulista ja laadukasta makkaraa, kuten chorizoa ja höystä se vielä astetta maukkaammaksi chilillä, paprikajauheella ja kuivatuilla yrteillä. Silppua sekaan tuoretta paprikaa, kiehauta ainekset tomaattimehussa ja tarjoa pastan kanssa.
Lauantai
Goalainen kalacurry
Keskitaso
30-60 min
Ihanan mausteinen kalapata antaa virtaa viikonloppuun. Pikantti chili, raikas inkivääri ja lempeä kookos maustavat tämän goalaisen kalacurryn, jonka kullankeltainen väri syntyy kurkumasta ja ripauksesta sahramia. Ripottele pinnalle vielä tuoretta korianteria ja hieman lisää chiliä oman sietokykysi mukaan. Lempeä basmatiriisi pehmentää makuja ja sopii mainiosti curryn kaveriksi.
Sunnuntai
Punajuurilasagne
Keskitaso
yli 60 min
Sunnuntaina herkutellaan lasagnella. Pastalevyjen välissä vuorottelevat punajuurella ja porkkanalla höystetty tomaattikastike sekä mehevä juustokastike. Kukaan tuskin edes huomaa, että annos on vege, sillä kasvikset muhivat uunissa suussa sulavan juustokuorrutteen kanssa tosi herkuksi. Nam!
Karamellibanaanit
Helppo
30-60 min
Kun lasagne on nostettu uunista, on banaanien vuoro. Ne saavat pintaansa herkullisen pähkinä-karamellikuorrutteen. Tujaus rommia antaa pikantin säväyksen, mutta sen voi halutessaan jättää poiskin. Tarjoa makeaksi muhineet banaanit uunituoreina vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous