Ruokajutut

Viikon ruokalista: Helppo broilerivuoka ja muut arjen pelastajat

Tämän viikon ruoat valmistuvat vikkelästi tai muutoin varsin vaivatta.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Tämän viikon ruoat valmistuvat vikkelästi tai muutoin varsin vaivatta.

Tarjolla on yhdessä padassa valmistuvaa broilerivuokaa sekä helppoja pastoja. Vappuna herkutellaan hodareilla, jotka ilahduttavat myös kasvissyöjiä. Nappaa tästä kasvis-broilerivuoan ja nyhtökaurahodareiden sekä muiden viikon herkkujen reseptit.

munakoisocurry

Maanantai

Munakoisocurry

Helppo

30-60 min

Maanantain kiva kasvisruoka syntyy munakoisosta, perunasta ja paprikasta sekä kikherneistä, jotka tekevät ateriasta ruokaisan. Munakoisocurryssa on vieno vivahdus kanelia, mutta kaffirilimetinlehti tuo pataan riittävästi raikkautta siivittääkseen ajatukset joulun sijasta kohti kevättä.

Katso munakoisocurryn ohje täältä.

Lohi_kesäkurpitsapasta

Tiistai

Lohi-kesäkurpitsapasta

Helppo

30-60 min

Tämä ”pasta” on keventäjän unelma. Suikaloi kesäkurpitsa ohuiksi pastan kaltaisiksi nauhoiksi kuorimaveitsellä tai julienneraastimella ja sekoita pannulla paistettujen lohikuutioiden joukkoon. Makua tähän kevyen herkkuun tuovat chili, sitruuna ja salvia.

Katso lohi-kesäkurpitsapastan ohje täältä.

paprika-jauhelihaminestrone

Keskiviikko

Paprika-jauhelihaminestrone

Helppo

30-60 min

Tällä viikolla paketillinen jauhelihaa sujautetaan soppaan. Maukkaassa minestronessa on jauhelihan lisäksi runsaasti kasviksia: paprikaa, porkkanaa, palsternakkaa ja juuriselleriä. Viime silaus syntyy tuoreesta basilikasta. Älä säikähdä pitkähköä ainesosaluetteloa. Soppa syntyy sutjakasti ja kaikki tarvittava löytyy lähikaupastasi, jos ei jo valmiiksi kaapistasi.

Katso paprika-jauhelihaminestronen ohje täältä.

Kasvis_broilerivuoka

Torstai

Kasvis-broilerivuoka

Keskitaso

yli 60 min

Helpoin tapa valmistaa arki-illan ateria, on lykätä kaikki ainekset samaan vuokaan. Uunin hoitaessa lähes kaikki työt sinulle jää aikaa huokaista. Mehevyyttä värikkääseen kasvis-broilerivuokaan tuovat kesäkurpitsa, tomaatti sekä parmesaani-yrttiseos.

Katso kasvis-broilerivuoan ohje täältä.

fenkolipasta

Perjantai

Fenkolipasta

Keskitaso

alle 30 min

Mikäpä sen mukavampaa kuin oikaista viikonlopun viettoon pikaisen pastan voimin. Veikeä fenkolipasta syntyy varsin simppeleistä aineksista: fenkolista, punasipulista ja pähkinöistä sekä kourallisesta mausteita. Vain vartti ja annos on valmis haarukoitavaksi.

Katso fenkolipastan ohje täältä.

yrttipaneroitua siikaa

Lauantai

Yrttipaneroitua siikaa

Helppo

alle 30 min

Siiasta loihdit vaikka mitä herkkuja, mutta parhaalta se maistuu parmesaanilla ja yrteillä paneroituna, voissa meheväksi paistettuna. Sen kummempiin taikatemppuihin ei tarvitse ryhtyä. Täydellisen aterian ainekset ovat kasassa, kun tarjoat lisänä keväistä hernerisottoa.

Katso yrttipaneroidun siian ohje täältä.

Nyhtökaura-hodarit

Sunnuntai

Nyhtökaura-hodarit

Helppo

30-60 min

Vappuaattoa juhlistetaan hodareiden voimin. Nakkien sijaan näiden sämpylöiden väliin sujautetaan cajun-maustettua nyhtökauraa (myös härkis toimii) sekä mehevää kaalisalaattia. Viime silaus syntyy chilikastikkeesta. Kokeile esimerkiksi srirachaa.

Katso nyhtökaura-hodareiden ohje täältä.

banoffee pie

Banoffee pie 

Keskitaso

30-60 min

Mikäli vappumunkkien paisto ei houkuta, tee piirakka. Banoffee Pie on makeaa rakastavan unelma ja täydellinen herkku vapuksi. Pohja syntyy pekaanipähkinöistä ja Bastogne-kekseistä, täytteessä hurmaa karamellisoitu kondensoitu maito, joka saa täydellisen makuparin banaaneista. Kahviliköörillä terästetty kermavaahto, jolla leivonnainen viimeistellään takaa, ettei lopputulos ole liian makea.

Katso banoffee piirakan ohje täältä.

X