Ruokajutut

Viikon ruokalista: Italialaiset lihapullat ja muut arkiherkut koko viikoksi

Tämän viikon aikana herkutellaan niin malesialaisella munacurrylla, italialaisilla uunilihapullilla kuin helpolla makkaravuoallakin.

Nappaa tästä reseptit näihin ja muihin viikon herkkuruokiin.

Maanantai

Linssi-vuohenjuustosalaatti

Keskitaso

30–60 min

Maanantain ruokaisa salaatti syntyy linsseistä, paahdetuista paprikoista ja vuohenjuustosta. Silppua sekaan myös aurinkokuivattuja tomaatteja ja viimeistele salaatti yrteillä ryyditetyllä öljykastikkeella.

kalavokki

Tiistai

Kalavokki

Keskitaso

alle 30 min

Tämä tiistaipäivän kiva vokki syntyy puolessa tunnissa. Valitse siihen vaaleaa kalaa, kuten kuhaa ja silppua vokkipannulle kalan kaveriksi runsaasti kasviksia: porkkanaa ja fenkolia sekä siitakesieniä. Maku syntyy valmiista currytahnasta ja viimeisen silauksen antaa tilkka osterikastiketta ja kourallinen mungpavun ituja. Tarjoa kalavokki esimerkiksi soba- tai täysjyvänuudeleiden kera.

kana-ohrakeitto

Keskiviikko

Kana-ohrakeitto

Keskitaso

30–60 min

Tämä ohrasuurimoilla rikastettu ruokaisa kanakeitto maistuu myös nuhanenälle, sen takaa reilu tujaus inkivääriä. Kuutioi mukaan myös porkkanaa sekä purjoa ja ryyditä soppa tilkalla sitruunamehua. Saksi valmiin sopan päälle vielä reilusti tuoretta persiljaa.

raakamakkara-kasvisvuoka

Torstai

Raakamakkara-kasvisvuoka

Helppo

30–60 min

Tämä makkaravuoka syntyy näppärästi yhdessä vuoassa. Valitse siihen laadukasta raakamakkaraa, kuten bratwurstia ja kuutioi mukaan myös perunaa, parsakaalia ja kirsikkatomaatteja. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja höystä herkuksi timjamilla. Ruoka kypsyy uunissa kuin itsekseen ja mikä parasta, lopputuloksena on mitä maittavin arkiruoka – ja hyvin vähän tiskiä.

Malesialainen munacurry

Perjantai

Malesialainen munacurry

Keskitaso

30–60 min

Malesialainen munacurry on oiva brunssiruoka, mutta se maistuu mainiolta myös viikonlopun alkaessa esimerkiksi riisin kanssa tarjottuna. Vastustamaton maku syntyy niin korianterin- kuin juustokuminankin siemenistä sekä inkivääristä ja chilitahnasta. Kookosmaito pehmentää makua ja tekee ruoasta miellyttävän lempeän. Annos viimeistellään tuoreella korianterilla ja paahdetulla sipulilla.

tillillä maustettu lohi-riisilaatikko

Lauantai

Tillillä maustettu lohi-riisilaatikko

Keskitaso

yli 60 min

Launataina vatsa täyttyy tillillä maustetulla lohi-riisilaatikolla, josta tuorejuustolla ryyditetty munamaito tekee ihanan mehevää. Pinnalle ripotellaan vielä korppujauhoja ja voinokareita, jotka tekevät ruoasta maagisen hyvää.

italialaiset uunilihapullat

Sunnuntai

Italialaiset uunilihapullat

Keskitaso

30–60 min

Lihapullat on aina hyvä idea, etenkin silloin, kun ne maustetaan italialaisittain parmesaanijuustolla, valkosipulilla sekä tuoreilla yrteillä ja kypsennetään uunissa meheviksi ihanassa tomaattikastikkeessa. Kaveriksi keitetään tietysti pastaa.

appelsiinia, halvaa ja hunajapähkinäsiirappia

Appelsiinia, halvaa ja hunajapähkinäsiirappia

Helppo

alle 30 min

Tämä kreikkalaishenkinen jälkiruoka kootaan voissa paistetuista ja aniksella maustetuista appelsiinilohkoista, hunajakaramellisoiduista pekaanipähkinöistä sekä vaniljahalvasta. Hyvää sellaisenaan, vielä parempaa vaniljajäätelön kanssa tarjottuna.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti