Ruokajutut

Viikon ruokalista: Raikas lohipasta ja muut viikon herkut

Tällä viikolla pastakastike tehdään kurkusta ja perjantaiburgeritkin astetta raikkaammin.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Tällä viikolla pastakastike tehdään kurkusta ja perjantaiburgeritkin astetta raikkaammin.

Viikon päätteeksi on aika hemmotella äitiä. Paahdetun siian ja pestoisen perunasalaatin jälkeen maistuu vartissa valmis juustokakku, joka ei edes vaadi leipurintaitoja. Poimi reseptit viikon ruokalistalta.

Papu-bulgur-mozzarellapaistos

Maanantai

Papu-bulgur-mozzarellapaistos

Helppo

30-60 min

Mukava maanantairuoka syntyy bulgurista, tomaateista ja mozzarellasta sekä purkillisesta valkopapuja. Kippaa ainekset uunivuokaan ja nosta uuniin muhimaan. Helppoa kuin mikä, sillä uuni hoitaa lähes kaiken työn. Kaveriksi ehtii sillä välin tehdä vaikka raikkaan vihersalaatin.

Katso papu-pulgur-mozzarellapaistoksen ohje täältä.

tuorekurkkupastaa_ja_savulohta

Tiistai

Tuorekurkkupastaa ja savulohta

Helppo

30-60 min

Tätä pastaa ei hukuteta tuhtiin kermaloraukseen, vaan raikas kastike tehdään raastetusta kurkusta. Savulohi ja nokare valkosipulilta maistuvaa aiolia sopivat täydellisesti keväisen kurkkupastan kaveriksi.

Katso tuorekurkkupastan ohje täältä.

Herne_purjokeitto

Keskiviikko

Keväinen herne-purjokeitto

Helppo

30-60 min

Keväinen keitto tehdään herneistä ja purjosipulista. Niiden kaverina on valkosipulia ja tuoretta minttua, joka antaa ihanan raikkaan säväyksen. Paksu turkkilainen jogurtti tekee keitosta täyteläisen. Viimeinen silaus syntyy rapeista krutongeista ja silputusta ruohosipulista. Lisää niitä keiton päälle runsaasti.

Katso keväisen herne-purjokeiton ohje täältä.

mausteinen jauhelihasalaatti

Torstai

Mausteinen jauhelihasalaatti

Helppo

30-60 min

Tämä nopea ja lämmin salaatti syntyy mausteisesta jauhelihasta. Suikaloi jauhelihan joukkoon kesäkurpitsaa, paprikaa sekä kevätsipulia ja kippaa seos salaattipohjan päälle. Makua tuovat niin tuore chili kuin limetinmehukin. Myös ruisnachot ja nokare ranskankermaa sopivat salaatin kaveriksi loistavasti. Tarjoa lisänä rapeakuorista leipää.

Katso mausteisen jauhelihasalaatin ohje täältä.

vihreät burgerit ja paahdettua palsternakkaa

Perjantai

Vihreät burgerit ja paahdettua palsternakkaa

Helppo

30-60 min

Perjantai on burgeripäivä. Sujauta sämpylöiden väliin paahdettua kesäkurpitsaa, pannulla paistettu kananmuna sekä avokadoa. Kastike tehdään paksusta jogurtista, joka saa potkua wasabista. Kaverina maistuvat juuresranskikset. Lohko uunipellille palsternakkaa ja paahda rapeiksi. Myös porkkana, bataatti ja lanttu toimivat mainiosti.

Katso vihreiden burgereiden ja paahdettujen palsternakkojen ohje täältä.

turkkilainen sitruunakana

Lauantai

Turkkilainen sitruunakana

Keskitaso

yli 2 h

Turkkilaiset sitruunakanat maustaa raikas jogurttimarinadi. Laita broilerinpalat marinoitumaan hyvissä ajoin, niin saat niihin enemmän makua. Kaveriksi tehdään kastike jogurtista, jonka joukkoon on murusteltu fetaa. Sekaan voi hienontaa myös valkosipulinkynnen ja tuoreita yrttejä. Kokeile esimerkiksi persiljaa tai minttua. Paahdetut mantelilastut viimeistelevät kokonaisuuden.

Katso turkkilaisen sitruunakanan ohje täältä.

Perunasalaattia_ja_paahdettua_siikaa
© Ari Heinonen/Otavamedia

Sunnuntai

Pesto-perunasalaatti ja paahdettua siikaa

Helppo

yli 60 min

Sunnuntaina äitiä hemmotellaan hyvällä ruoalla. Paahdetun siian kanssa tarjotaan perunasalaattia, jonka maustaa pesto rucolasta ja basilikasta. Silppua salaatin joukkoon myös retiisejä ja kurkkua.

Katso purjo-perunasalaatin ja paahdetun siian ohje täältä

juustokakku lasissa

Juustokakku lasissa

Helppo

alle 30 min

Äitienpäivän herkkuaterian päättää suussa sulava juustokakku, joka onnistuu vaikket mikään jauhopeukalo olisikaan. Myös lapset voi ottaa mukaan auttamaan. Kokoa lasin pohjalle ansiksensiemenillä maustettua keksimurua ja lusikoi päälle sitruunaista tuorejuusto-kermavaahtoa. Päälle muutama vadelma ja suosio on taattu.

Katso lasiin kootun juustokakun ohje täältä.

X