Ruokajutut

Viikon ruokalista: Siskonmakkarapihvit ja muut kivat arkiruokaherkut

Tuttuja raaka-aineita ja arkiruokia kannattaa välillä valmistaa uusilla tavoilla, ihan jo vaihtelun vuoksi.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Tuttuja raaka-aineita ja arkiruokia kannattaa välillä valmistaa uusilla tavoilla, ihan jo vaihtelun vuoksi.

Tällä viikolla tehdään muun muassa pinaattikeittoa, joka saa kermaisen koostumuksen avokadosta. Siskonmakkaratkin muovaillaan vaihteeksi pihvin muotoon ja maustetaan tuoreilla yrteillä. Ja odotas kun kuulet sunnuntaiaterian makean päätöksen: sitrussemifreddo, joka syntyy yhdessä hujauksessa ja vieläpä ilman jäätelökonetta.

Ohjeet näihin ja muihin herkkuihin löydät viikon ruokalistalta.

Tomaatti_papusalaatti_ja_juusto

Maanantai

Tomaatti-papusalaatti ja kotijuusto

Helppo

30-60 min

Tomaateista ja punasipulista sekä kotijuustosta ja edamamepavuista koottu ruokaisa ja raikas salaatti on mainio aloitus viikolle. Salaatti saa makua tuoreesta chilistä ja basilikasta sekä punaviinietikkaisesta kastikkeesta, jossa kasvikset saavat hetken marinoitua ja mehustua. Kivaa lisävärinää saat, kun paistat miedonmakuisen kotijuuston pikaisesti pannulla. Myös halloumi toimii mainiosti.

Tomaatti-papusalaatin ohjeen löydät täältä.

uunilohta, kasviksia ja riisiä

Tiistai

Uunilohta, kasviksia ja riisiä

Helppo

30-60 min

Tämä helppo kulhoruoka maistuu niin aikuisille kuin lapsillekin.Vanhempien annokset kootaan riisistä, uunilohesta, kananmunista, kasviksista sekä avokadosta ja kruunataan soijasta ja limetistä sekoitetulla kastikkeella. Ainekset voi myös soseuttaa, jolloin ruoka maistuu pienimmillekin taaperoille.

Uunilohen, kasvisten ja riisin ohjeen löydät täältä.

siskonmakkarapihvit

Keskiviikko

Siskonmakkarapihvit

Keskitaso

30-60 min

Siskonmakkarasta syntyy muutakin kuin soppaa. Kokeile esimerkiksi näitä yrtein maustettuja pihvejä. Pannulla paistettuna ne kypsyvät meheviksi muutamassa minuutissa ja maistuvat makoisilta yrttiohran ja sellerisoseen kanssa.

Siskonmakkarapihvien ohjeen löydät täältä.

Avokado-pinaattikeitto

Torstai

Avokado-pinaattikeitto

Helppo

alle 30 min

Tähän vegaaneillekin maistuvaan, veikeän vihreään pinaattikeittoon sujautetaan soijamaitoa ja avokadoa, jotka tekevät koostumuksesta ihanan kermaisen. Tuore minttu ja loraus sitruuanmehua tuovat mukavaa raikkautta. Murustele keiton päälle vielä vuohemaitofetaa tai tofua ja koristele porkkanasuikaleilla.

Avokado-pinaattikeiton ohjeen löydät täältä.

pinaattipesto-vuohenjuustopasta

Perjantai

Pinaattipesto-vuohenjuustopasta

Helppo

30-60 min

Tämä perjantaipasta tehdään vaihteeksi vegenä. Mukana on vuohenjuustoa ja kirsikkatomaatteja sekä herkullinen pesto pinaatista, basilikasta ja mintusta. Kun hienonnat peston ainekset rennosti veitsellä, saat yrttien maut voimakkaammin esiin kuin sileäksi soseutetussa versiossa.

Pinaattipesto-vuohenjuustopastan ohjeen löydät täältä.

paistetut ahvenet ja kerma-yrttikastike

Lauantai

Paistetut ahvenet ja yrtti-kermakastike

Keskitaso

30-60 min

Milloin viimeksi valmistit ahvenia? Pannulla voissa paistetut kalafileet ovat pikaruokaa parhaimmillaan eivätkä kaipaa mausteeksi kuin suolaa ja pippuria. Yrttinen kermakastike, hunajaiset rakuunaporkkanat sekä keitinperunat täydentävät lauantaipäivän kesäisen aterian.

Paistettujen ahventen ja yrtti-kermakastikkeen ohjeen löydät täältä.

Kinkkuun_kaarityt_broilerivartaat

Sunnuntai

Kinkkuun käärityt broilerivartaat

Helppo

30-60 min

Viimeistään nyt on aika korkata grillauskausi alkaneeksi. Italialaisen saltimboccan tyyliin kinkkuun ja salvianlehteen käärityt broilerivartaat kypsyvät grillissä hetkessä meheviksi. Maailman helpoin kastike syntyy sitruunasta. Halkaise hedelmä, grillaa hetki ja tirauta karamellisoitunutta mehua kypsien vartaiden päälle.

Kinkkuun käärittyjen broilerivartaiden ohjeen löydät täältä.

sitrussemifreddo

Sitrussemifreddo

Helppo

yli 2 h

Maailman helpoin jäätelö tehdään vatkatusta kermasta ja kondentoidusta maidosta. Sitrussemifreddo syntyy ilman jäätelökonetta. Tarvitset vain pakastimen.

Sitrussemifreddon ohjeen löydät täältä.

X