Viikon ruokalista: Talven parhaat lohturuoat
Pakkasten tai räntäsateen keskellä maistuvat tuhdit herkut, pitkään muhineet padat ja mukavasti lämmittävät mausteet.
Pakkasten tai räntäsateen keskellä maistuvat tuhdit herkut, pitkään muhineet padat ja mukavasti lämmittävät mausteet.
Maanantai
Makaronia ja juustoa
Helppo
30-60 min
Voisiko viikko enää makoisammin alkaa kuin amerikkalaisella lohturuokien kuninkaalla, juustomakaronilla? Makaronilaatikon juutoinen serkku syntyy gruyeren ja parmesaanin herkullisesta yhdistelmästä. Ripaus muskottipähkinää tuo mukavan säväyksen, kourallinen krutonkeja kivasti purutuntumaa. Tämä herkku hurmaa takuulla niin lapset kuin aikuisetkin.
Tiistai
Gumbo – mausteinen broileripata
Keskitaso
30-60 min
Jos etsit arkeen sopivaa pataruokaa, jota ei tarvitse haudutella koko päivää, kokeile gumboa. Cajun-keittiöstä vaikutteita saanut broileripata pitää sisällään myös mausteista makkaraa sekä Cajun-keittiöön erottamattomasti kuuluvaa sipulia, varsiselleriä ja paprikaa. Vehnäjauhoilla suurustettu mausteinen pata maistuu mainiolta riisin tai rapeakuorisen leivän kanssa.
Keskiviikko
Katkaravut chili-suklaakastikkeessa
Helppo
alle 30 min
Tämä vastustamaton katkarapuherkku valmistuu pikapikaa töiden jälkeen ja varsin simppeleistä raaka-aineista. Tomaattisen kastikkeen maun salaisuus piilee lämmittävän chilin ja täyteläisen tumman suklaan huumaavan herkullisessa yhdistelmässä. Kylkeen sopii riisi ja raikas vihersalaatti.
Torstai
Peruna-pekonigratiini
Helppo
yli 60 min
Perunaa, pekonia, gruyere-juustoa ja ranskankermaa. Nämä kun latoo samaan uunivuokaan ja nostaa uunin lämpöön muhimaan, lopputuloksena on herkku, joka kiilaa eittämättä talven lohturuokien kärkikastiin. Mitään varsinaista pikaruokaahan peruna-pekonigratiini ei ole, mutta varsin vaivatonta valmistaa. Ruoka hautuu uunissa tunnin verran ja samalla kädet vapautuvat arjen muihin askareisiin.
Perjantai
Chili con carne
Helppo
alle 30 min
Helppo ja mukavan mausteinen perjantairuoka on chili con carne. Se syntyy vaivatta, kun oikaiset valmiiksi maustetulla tomaattimurskalla ja tölkkipavuilla. Keitä kylkeen pastaa tai kääräise perjantain kunniaksi tortillan tai tacouoren väliin.
Lauantai
Kalastajan gratiini kuhasta ja juureksista
Keskitaso
yli 60 min
Talviviikonlopun mehevä lohturuoka syntyy kuhasta ja juureksista sekä tillillä ryyditetystä ranskankermakastikkeesta. Kalastaja gratiini on juuri sellainen herkku, jota on kiva haarukoida reippaan ulkoilun jälkeen.
Sunnuntai
Perinteinen sipulikeitto
Keskitaso
yli 2 h
Ranskalainen sipulikeitto on klassikko ja talvisten sunnuntairuokien parhaimmistoa. Tämä karamellisoiduista sipuleista valmistettu soppa syntyy hitaasti ja rakkaudella, sillä se saa hautua uunissa parikin tuntia. Odotus kuitenkin palkitaan vedet kielelle herauttavalla keitolla ja ihanan makeiksi muhineilla sipuleilla. Juustolla kuorrutetu patonkiviipaleet tekevät makuelämyksestä täydellisen.
Suklaablinit
Helppo
30-60 min
Sunnuntaiaterian makea päätös tehdään tietysti suklaasta. Suklaablinit on talven nerokkain jälkiruoka, joka herättää ihastusta niin lasten kuin aikuistenkin keskuudessa. Suklainen makuelämys on taattu, kun tarjoat blinit suklaajäätelön ja -kastikkeen kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous