Ruokajutut

Viikon ruokalista: Tomaatti-mascarponelasagne ja muut viikon suosikkiherkut

Broileria, lohta, siskonmakkaraa ja possua: arkiruokaa moneen lähtöön, ole hyvä!

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Broileria, lohta, siskonmakkaraa ja possua: arkiruokaa moneen lähtöön, ole hyvä!

Maanantai

Nopea kasvispata

Helppo

30-60 min

Maanantaina ei tarvitse taipua suurempiin nokkeluuksiin. Kun sujautat uunivuokaan bataattia, perunaa, tofua ja tölkillisen tomaatteja liemineen sekä päälle rutkasti mausteita, olet jo voiton puolella. Uunin lämpö loihtii puolessa tunnissa pöytään herkullisen kasvisruoan, jonka tuoreet yrtit ja paahdetut siemenet kruunaavat.

broileri-vermisellikeitto

Tiistai

Broileri-vermisellikeitto

Helppo

alle 30 min

Broileri-vermisellikeitto on tiistain kevyt ja nopea ruoka. Kookosmaitopohjaisen sopan kivoina sattumina on parsakaalia ja purjosipulia, maun tuovat inkivääri, sitruuna ja chili.

lohi-riisilaatikko

Keskiviikko

Lohi-riisilaatikko

Helppo

30-60 min

Keskiviikon helppo uuniruoka syntyy riisistä, graavikalasta ja keitetyistä kananmunista. Kippaa ainekset uunivuokaan, kaada päälle munamaito ja paahda puolisen tuntia uunissa. Viimeistele herkuksi tillillä maustetulla voisulalla ja tilkalla sitruunamehua.

siskonmakkarapihvit

Torstai

Siskonmakkarapihvit

Keskitaso

30-60 min

Siskonmakkaroista syntyy muutakin kuin soppaa. Kokeile vaihteeksi vaikka basilikalla maustettuja siskonmakkarapihvejä ja tee kaveriksi yrttistä ohraa ja pehmeää juurisellerisosetta. Tämä kekseliäs arkuruoka syntyy varsin vaivatta ja maistuu takuulla koko perheelle.

makeaa seesamipossua

Perjantai

Makeaa seesamipossua

Helppo

30-60 min

Makea seesamipossu syntyy pikapikaa vokkipannulla porsaan kaslerista ja joukosta aasialaisia mausteita. Pieni varoituksen sana, tämä ruoka katoaa hetkessä parempiin suihin, niin hyvä se on.

punainen kalapata

Lauantai

Punainen kalapata

Helppo

30-60 min

Punainen kalapata on lauantairuokaa parhaimmillaan, sillä fenkolinsiemenillä, kurkumalla ja tuoreilla yrteillä maustettu viikonloppuruoka syntyy lähes itsekseen. Ja mikä parasta, padan ei tarvitse muhia tunti tolkulla, vaan kala on kypsää ja maut kohdillaan jo vajaan tunnin hauduttelun jälkeen. Nautiskele sellaisenaan tai keitä lisäksi esimerkiksi perunoita.

tomaatti-mascarponelasagne

Sunnuntai

Tomaatti-mascarponelasagne

Helppo

yli 60 min

Sunnuntain sulostuttaja on tomaattinen mascarponelasagne. Valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä ryyditetty tomaattikastike vuorottelee lasagnelevyjen välissä chilillä tymäköitetyn mascarponejuustokastikkeen kanssa. Kun koko komeuden kuorruttaa vielä Taleggio-juustolla, lopputulos on niin herkullinen, ettei kukaan edes huomaa, että ruoka on vege.

appelsiinia, halvaa ja hunajapähkinäsiirappia

Appelsiinia, halvaa ja hunajapähkinäsiirappia

Helppo

alle 30 min

Halajaako mieli vielä jotain makeaa? Helppo jälkiruoka syntyy pannulla karamellisoiduista appelsiineista, vaniljahalvasta sekä hunajaisista pähkinöistä, jotka kootaan rennosti kulhoon ja tarjotaan vaniljajäätelön kera. Nam!

X