Yrttinen_kvinoatabboulleh_ja_savukalaa
Mitä tänään ruoaksi?

Yrttinen kvinoatabbouleh savukalan kanssa on kesän raikkain salaatti

Raikas tabbouleh on mitä parhainta kesäruokaa.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Holmström
Yrttinen_kvinoatabboulleh_ja_savukalaa

Tabbouleh on libanonilainen salaatti, joka valmistetaan tyypillisesti bulgurista, tomaateista ja reilusta määrästä tuoreita yrttejä. Bulgurin sijaan salaatin voi valmistaa myös terveellisestä kvinoasta ja sekaan lisätä vielä kurkkua ja paprikaa. Kvinoatabboulehin kruunaa fenkolin- ja kuminansiemenillä maustettu oliiviöljystä ja sitruunamehusta sekoitettu kastike.

Tabbouleh kuuluu arabimaissa usein osaksi meze-alkupalapöytää, mutta savukalan kanssa tarjottuna yrttinen kvinoatabbouleh taipuu kokonaiseksi ateriaksi.

Kvinoaa, bulguria ja couscousia salaateissa:

Tabbouleh_salaatti

Tabbouleh-salaatti

Lohi-kvinoasalaatti

Lohi-kvinoasalaatti

harissalohi ja israelilainen yrtticouscous

Harissalohi ja israelilainen yrtticouscous

Kotiliesi.fi: Tabouleh-salaatti ohrasta

X