Vinkit 12.8.2015

Aloita arki energisenä – nappaa parhaat aamupalareseptit!

Teksti: Anna.fi

Aamiainen on päivän tärkein ateria ja varsinkin arkeen palatessa sen merkitys korostuu. Aamupalasta on hyvä saada laadukkaita hiilihydraatteja, jotka antavat puhtia päivään ja pitävät verensokerin tasaisena. Keräsimme yhteen erilaisia aamupalareseptejä, joilla saat päivän käyntiin ja paluu arkeen sujuu helposti.

Perinteinen aamupuuro on mitä parhain aamupala. Vaihtelua saat kokeilemalla erilaisista ryyneistä valmistettua puuroa, lisäämällä siihen pähkinöitä tai tekemällä tuorepuuroa. Näillä erinomaisilla puuroresepteillä pääset jo pitkälle.

Mantelinen tuorepuuro
Pehmeä aamupuuro
Chiapuuro 
Mustaherukka-hirssituorepuuro
Vadelmainen kvinoapuuro
Hedelmäinen amaranttipuuro

Joillekin aamiaisen syöminen tuottaa vaikeuksia, eikä aamuisin tunnu olevan nälkä. Silloin hyvä ratkaisu on smoothien nauttiminen. Smoothien voit juoda kotona tai ottaa mukaan ja hörpätä sen bussissa. Pääasia on, että elimistö saa energiaa heti aamusta.

Smoothiet ovat siitäkin erinomaisia aamupaloja, että niihin voi laittaa omia suosikkihedelmiä ja –marjoja. Voit lisätä joukkoon proteiinia, siemeniä tai superfoodeja – vaihtoehtoja on loputtomasti! Kokeile joitakin herkullisia smoothieohjeitamme.

Vihersmoothie 
Vaaleanpunainen smoothie jogurtista, vadelmista ja banaanista
Mustaherukka-smoothie 
Avokado-mansikkasmoothie 
Mustikka-kasvissmoothie 
Kuitupirtelö marjoista

Hyvän lusikoitavan aamiaisen saa aikaiseksi myös jogurtista tai rahkasta, johon lisää marjoja, pähkinöitä tai hedelmiä. Nykyään suosituista chia-siemenistä voi tehdä helposti kuitupitoisen aamiaisvanukkaan. Sokeriset myslit saavat usein haukkuja osakseen, mutta vähäsokeriset ja itsetehdyt myslit ovat myös oiva lisä vaikkapa aamiaisjogurtin päällä. Perinteistä talkkunaakaan ei kannata unohtaa, sillä se on erittäin kuitupitoista ja sopii erinomaisesti yhteen nyt sesongissa olevien mustikoiden kanssa.

Hedelmäinen pähkinäjogurtti 
Mustaherukka-chiavanukas 
Mustikka-jogurttimalja 
Rahka-talkkunaherkku 
Pähkinämysli 
Herkkumysli

Perinteisten voileipien ystävän kannattaa satsata leivän ruokaisuuteen. Leivän välistä on hyvä löytyä sopivasti proteiinia ja myös itse leivän kuitupitoisuuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Kokeile jotain näistä voileivistä aamiaiseksi.

Aamiaiskerrosleipä ja keitetty kananmuna 
Vehreä välipalaleipä 
Graavilohella ja munavoilla täytetty ruisleipä

Lue myös:

Syötkö hyvin? Jo muutamilla korjauksilla pääset hyvin syövien joukkoon
T
erveellinen ja helppo tuorepuuro – poimi parhaat reseptit!
T
erveellisimmät ruoat top10 – katso video!
Siemenet tekevät hyvää keholle ja mielelle – poimi terveelliset reseptit!
K
otiliesi.fi: Raikkaita aamupalavinkkejä arkeen

Koonnut: Emmi Toivonen
Kuvat: OM-arkisto

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi