Vinkit

Hävikistä herkuksi: eilisen leivästä syntyy maukkaita ruokia

Teksti:
Anna.fi

Kuivahtaneesta leivästä tai pullasta voi jalostaa maukasta tarjottavaa. Kokosimme tähän muutaman hävikinehkäisyherkun, joiden aineksina on eilisen leipä tai pulla. Nappaa reseptit talteen.

Toscanalaisen leipäsalaatin eli panzanellan voi maustaa vadelmilla.

Kuivahtaneesta leivästä syntyy rapea kuorrutus nugeteille.

Leivitys antaa lihalle herkullisen rapsakan kuoren. Makuja voit vaihdella mielesi mukaan: intialaisen vivahteen saat, kun sekoitat leivänmurujen joukkoon garam masalaa, mantelirouhetta ja kuivattua chiliä. Italialainen leivitys syntyy parmesaaniraasteesta, sitruunankuoresta ja tuoreesta salviasta. suomalaisessa leivityksessä maistuvat ruiskorppujauhot ja puolukkajauhe.

Pinaatti-fetavuoka on kokonainen ateria ja syntyy yhdessä vuoassa. Leipä imee makua pinaatista, sienistä ja fetajuustosta.

Jos kaapista löytyy kuivahtanutta pullaa, anna sille uusi elämä herkullisessa mustikka-pullavanukkaassa. Tarjoile mustikka-pullavanukas vaniljakastikkeen kanssa.

Kuvat: Jukka Pakarinen

Katri Schröder

Katso myös:

Älä heitä ruokaa pois, muutamilla vinkeillä voit säästää rahaa!
Jalosta kaurapuuron tähteet kaurapannariksi

Ruokabloggaajat taikovat hävikkiä herkuksi
 

 

 

X