Ruoka

Ananaskirsikka koristaa juomat, kakut ja jälkiruoat

Ananaskirsikka on parhaimmillaan pehmeä ja oranssinkeltainen. Kullankeltaiset marjat sopivat sellaisenaan syötäviksi, mutta myös ruokien katseenvangitsijoiksi tai salaatteihin.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
iStockphoto ja Otavamedia

Ananaskirsikan ohuet verholehdet poistetaan vasta marjaa käytettäessä.

Ananaskirsikka on parhaimmillaan pehmeä ja oranssinkeltainen. Kullankeltaiset marjat sopivat sellaisenaan syötäviksi, mutta myös ruokien katseenvangitsijoiksi tai salaatteihin.

Ananaskirsikka, inkamarja eli kapinakarviainen on eteläamerikkalainen koisokasvi, jolla ei ole mitään yhteistä kirsikan tai kotoisen karviaismarjamme kanssa. Ananaksesta tuttua on vain raikas maku.

Ananaskirsikan marjoja peittää verholehtien muodostama suojaava kotelo. Poista paperinohuet verholehdet juuri ennen syöntiä. Jos käytät ananaskirsikoita koristeena, taivuta lehdet koristeellisesti auki.

Ananaskirsikan maku on raikas, aromaattinen ja hiukan hapokas. Hedelmä on tavallisen kirsikan kokoinen, mutta verholehtiensä ansiosta koristeellisempi.

Ananaskirsikka hurmaa koristeellisuudellaan

Ananaskirsikkaa käytetään kuten muitakin marjoja. Kirsikankokoiset, kullankeltaiset marjat sopivat sekä sellaisenaan syötäviksi että erilaisiin jälkiruokiin, kuten dipattavaksi sulaan suklaaseen ja monenlaisiin hedelmäsalaatteihin.

vesimelonileivokset
Hurmaavat vesimelonileivokset koristellaan ananaskirsikoilla.

Kun koristelet leivoksen, britakakun, pavlovan tai täytekakun ananaskirsikoilla, et juuri muuta koristetta kaipaa.

Pääsiäisen jälkiruokien koristajiksi sopivat keväisen keltaiset ananaskirsikat. Koristele niillä esimerkiksi pasha tai vastustamaton samppanjasorbetti, joka vie juhlavierailta jalat alta.

Hedelmä sopii myös juomien ja boolien juhlistajaksi.

Lähde: Kotimaiset kasvikset/Kasvitieto

Artikkelia on muokattu 19.2.2024

Lue myös Kotiliesi.fi: Kirsikka maistuu tuoreena ja leivonnaisissa – kokeile monikäyttöistä hedelmää näissä herkuissa!

X