Vinkit 5.3.2015

Itsetehty pasta on pastan verran parempaa

Teksti: Anna.fi

Itse tehty pasta on jotain aivan muuta kuin kaupan kuivahyllystä napatut makaronit. Aikaa kuluu jonkin verran, mutta taikina on helppo tehdä ja pastan muotoiluun voi osallistua koko perhe.

Peruspastataikina syntyy durumvehnäjauhoista, kananmunista, öljystä ja suolasta. Pastataikina valmistuu monitoimikoneella nopeasti. Sekoita aineet leikkuuterällä sekaisin, kunnes pastataikinasta syntyy pallo. Jatka vaivaamista muutaman minuutin ajan ja peitä sitten taikina kelmulla. Pastataikinan täytyy vetäytyä vähintään 30 minuuttia ennen työstämistä. Jos sinulla ei ole pastakonetta, voit kaulia pastataikinan myös kaulimella. 

Tuorepasta säilyy viileässä muutaman päivän.

Todella fiini alkuruoka syntyy yrteillä maustetuista canneloneista ja kuivatuista sienistä.

Raviolityynyjen sisältä löytyy maistuvaa savulohta ja piparjuurituorejuustoa. Kermainen valkoviinikastike aateloi annoksen.

Pappardelle-pastaa ja kalkkunabolognaisea

Leveä pappardellepasta saa upean värinsä porkkanasta. Seurana tarjotaan muhevaa kalkkunabolognesea.

Kuvat: Kristiina Kurronen

Teksti: Katri Schröder

Katso myös:

Gourmet-pastaa rakkaudella

Kaipaatko vaihtelua pastaruokiin?

Pastaa, prego

 

Kotiliesi.fi: Arkipasta x 5

 

 

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi