Mainos Reseptit 30.10.2015

Andalusian auringossa: Välimerellinen riisipilahvi

Teksti: Andalusian auringossa Kuvat: Andalusian auringossa

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1/3 dl öljyä
1 sipuli, hienonnettuna
0.5 tl jauhettua korianteria
0.5 tl jauhettua juustokuminaa
0.5 tl kurkumaa
2.5 dl basmatiriisiä
5 dl kana- tai kasvislientä
1,25 dl Sun-Maid -rusinoita
suolaa maun mukaan

tarjoiluun:

100 g pinjansiemeniä
iso kourallinen hienonnettua tuoretta persiljaa (tai korianteria tai minttua tai näiden sekoitusta)

Valmistusohje

Kuullota sipulisilppu öljyssä kattilassa. Lisää sitten mausteet ja anna niiden lämmetä ja irrottaa aromejaan muutaman minuutin ajan. Lisää sitten riisi ja anna sen paahtua välillä sekoitellen kunnes jyvät alkavat saada vähän väriä ja tuoksu muuttuu pähkinäiseksi – n. 5-7 minuuttia. Lisää sitten joukkoon rusinat ja kanaliemi.

Vähennä lämpöä ja anna riisin hautua kannen alla, kunnes neste on imeytynyt – 12-15 minuuttia.

Nosta kattila liedeltä, pöyhi riisiä, lisää pinjansiemenet ja yrttisilppu, peitä se keittiöpyyhkeellä ja kannella ja jätä tekeytymään vielä 10 minuutiksi.

Tarkista maku, suolaa maun mukaan ja tarjoile.

Erinomainen ja monipuolinen lisäke esimerkiksi kreikkalaisille lihapullille, stifadolle tai muille välimerellisille (tai Lähi-idän tyyliin maustetuille) liharuoille. 

Andalusian auringossa -blogi osallistuu Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n 100 tapaa käyttää rusinaa -kilpailuun.

Äänestä paras rusinaresepti

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi