Mainos Reseptit 2.12.2015

Piparkakkutalon akka: Crème sirop – kermavanukas

Teksti: Piparkakkutalon akka

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Ainekset

Kermavanukas:

2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
2 kpl tähtianiksia
2 maustemitallista jauhettua kardemummaa
0.5 dl Dansukker tummaa ruokokidesokeria
2 liivatetta
125 g mascarpone-juustoa

Vuokien pohjalle:

0,5-1 dl Dansukker Cane Syrup ruokosokerisiirappia

Valmistusohje

Nämä kumottavat kermavanukkaat kannattaa tehdä esimerkiksi silikonisiin, yksittäisiin muffinssivuokiin tai kertakäyttöisiin foliovuokiin. Näin ne on helpompi kumota lautaselle.

Annostele jokaisen vuoan pohjalle n. 1-2 rkl Cane ruokosokerisiirappia ja nosta ne tarjottimella kermavanukkaan valmistuksen ajaksi joko pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään.

Liota liivatteet kylmään veteen.

Kiehauta sillä välin kerma, maito ja sokeri tähtianiksien ja kardemumman kanssa.

Nosta pois liedeltä ja lisää liivatteet. 

Poimi tähtianikset pois kermamassasta.

Anna seoksen jäähtyä hieman ja sekoita vispilällä mascarpone sekaan.

Nosta annosvuoat kylmästä ja kaada kermamassa varovasti jokaiseen vuokaan, ettei siirappi sekoitu kermavanukkaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 6 tuntia.

Kumoa vanukas lautaselle varovasti painellen hieman vuoan pohjaa, jotta massa lähtee liikkeelle ja irtoaa vuoasta.

Piparkakkutalon akka -blogi osallistuu Dansukkerin ja Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -blogihaasteeseen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi