Vihannesopas 1.5.2012

Parsakaali

Teksti: Anna.fi

Parsakaalilla ei nimestään huolimatta ole mitään tekemistä varsinaisen parsan kanssa. Se on kehittynyt Välimeren seudulla kasvavasta villikaalista. Parsakaalista käytetään vihreä, nuppuasteella oleva kukinto mehevine varsineen.

Parsakaali

Parsakaali on parhaimmillaan silloin, kun kukintojen nuput ovat vielä pienet eikä terälehtien keltainen väri näy. Parsakaalissa on runsaasti valkuaisaineita, A- ja C-vitamiinia. Sitä voi käyttää liha-tai kalaruokien lisäkkeena, gratiineissa, kinkku-juustokastikkeella kuorrutettuna tai siitä voi tehdä keiton.

Kokeile myös näitä parsakaali-reseptejä

Pastaa ja parsakaalia

Parsakaalisosekeitto ja paahdettua ruisleipää

Kevyt parsakaali-broileripata

Välimeren parsakaalipiiras

Parsakaalipasta

Lähde: Kotimaiset Kasvikset ry/Kasvitieto 

Teksti: Leena Kalliokoski
Kuva: Kristiina Kurronen

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi