Reseptit

Punakaali-omenasalaatti

Punakaali-omenasalaatti on värikäs lisä syksyiseen ruokapöytään. Kaalin kaverina on omenaa ja retiisejä sekä simppeli öljykastike.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punakaali-omenasalaatti:

  • 400 g punakaalia
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1/4 tl jauhettua mustapipputia
  • 2 kpl omenoita
  • 10 kpl retiisejä

Valmistusohje

Punakaali-omenasalaatti tehdään helposti näin:

1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja laita lasi- tai muovikulhoon. Sekoita joukkoon punaviinietikka, suola ja hunaja. Pehmennä kaalia mikrossa muu- tama minuutti. Sekoita joukkoon öljy ja mausta kevyesti mustapippurilla.

2. Kuori ja kuutioi omena sekä viipaloi retiisit. Sekoita ne punakaali-omenasalaatin joukkoon ja tarkista maku.

Katso myös: Jouluinen coleslaw eli kaalisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi:  Kaalisalaatti x 3

X