Vihannesopas 6.10.2015

Ruusukaali kolmella tavalla – valitse suosikkisi!

Teksti: Anna.fi

Loppuvuodesta on ruusukaalin aika. Pieniä yöpakkasia pelkäämätön ruusukaali on parhaimmillaan juuri ilmojen kylmetessä. Tämä trendikasvis maistuu vaikka paahdettuna tai salaatissa. Kokeile jotakin herkullisista resepteistämme!

Keitetyt ruusukaalit saavat makeansuolaisen silauksen, kun ne paistetaan pannulla voin ja hunajan kera. Hunajavoissa paistetut ruusukaalit sopivat loistavasti esimerkiksi tuhtien lihapullien tai riistaruokien seuraan.

Vaikka ruusukaalia tarjoillaan usein liharuokien lisukkeena, ei sitä kannata unohtaa salaatteja tehdessä. Ruusukaali tuo salaattiin maanläheistä makua ja ruokaisuutta. Lämpimässä ruusukaali-kantarellisalaatissa se saa seurakseen muun muassa bulguria ja kyssäkaalia.

Pekonin ja ruusukaalin yhdistelmä on jo klassikko, eikä syyttä. Kokeile pekoni-ruusukaalipaistosta, joka saa makua raikkaasta omenasta.

 

Lue lisää ruusukaalista:

Ruusukaali
R
uusukaaliviikon kunniaksi: herkullisimmat ruusukaalireseptit
K
aalimaan kasvatit
K
otiliesi.fi: Herkuttele ruusukaalilla!

Koonnut: Emmi Toivonen
Kuvat: Otavamedia

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi