Reseptit

Italialainen brunssileipä

Italialainen brunssileipä hurmaa tuoksullaan, runsailla mauillaan ja ronskeilla täytteillään. Tarjoa leipä vastapaistettuna.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Italialainen brunssileipä

  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 dl lämmintä vettä
  • 5 dl 00-pizzajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Täyte

  • 150 g vahvan makuista juustoraastetta
  • 4 kananmunaa
  • 100 g salamia tai kinkkua
  • minitomaatteja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Pinnalle

  • 1 dl basilikanlehtiä
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Italialainen brunssileipä leivotaan helposti näin:

1. Sekoita pienessä kulhossa hiiva, sokeri ja lämmin vesi. Anna seoksen seistä, kunnes se kuplii kunnolla.

2. Mittaa jauhot ja suola leivontakulhoon. Kaada sekaan hiivaliuos ja lisää öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.

3. Vaivaa kohonnut taikina leivinpöydällä ja kauli se noin 25 x 35 cm:n kokoiseksi leiväksi leivinpaperin päällä. Tee leipään reunus kääntämällä reunat kaksinkertaisiksi. Nosta leipä pellille, anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia.

4. Ripottele juustoraaste leivän päälle. Tee juustoon syvennykset ja riko niihin munat. Lisää salami tai kinkku ja tomaatit. Valuta päälle 1 rkl oliiviöljyä. Mausta mustapippurilla.

5. Paista leipää 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Viimeistele italialainen brunssileipä basilikanlehdillä ja oliiviöljyllä.

Katso myös: Leivo itse kuohkeat ja superhelpot sämpylät – listasimme 4 ohjetta, joilla onnistut varmasti

Katso myös Kotiliesi.fi: Itse leivottu leipä lämmittää

X