Reseptit

Samppanja-inkivääririsotto

Samppanja-inkivääririsoton maut ovat hienostuneen juhlallisia. Tällä ruoalla saat ruokapöytään erityistä tunnelmaa.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4.5 dl risottoriisiä (Arborio)
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • pieni pala inkivääriä
  • 2 dl samppanjaa tai kuohuviiniä
  • 1.2 l kanalientä
  • mustapippuria myllystä
  • 0.5 tl suolaa
  • 1.5 dl raastettua parmesaania

Valmistusohje

Samppanja tuo hienostuneen vivahteen samppanja-inkivääririsottoon.

1. Raasta inkivääri, silppua salottisipulit. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää öljyyn inkivääriraaste ja sipulisilppu. Kääntele öljyssä, kunnes sipuli kuullottuu. Lisää riisit ja kääntele niitä öljyssä, kunnes ne lasittuvat.

2. Kaada kuohuviini riisin joukkoon, anna sen imeytyä riiseihin. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää lientä, kun edellinen on imeytynyt riiseihin. Risoton kypsyminen vie noin 15 minuuttia.

3. Mausta risotto mustapippurilla ja vastaraastetulla parmesaanilla. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa samppanja-inkivääririsotto mahdollisimman pian lampaankyljysten kanssa.

X