Valkoviinikastike
Tarjoile valkoviinikastike esimerkiksi kalan kanssa.
Ainekset
- 2 salottisipulia
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl valkoviiniä
- 1 dl vettä
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g voita
- suolaa
- rouhittua valkopippuria
- (sitruunankuorta ja tilliä)
Valmistusohje
1. Hienonna muutama salottisipuli kasariin. Lisää valkoviinietikka, valkoviini ja vesi ja keitä kokoon, kunnes lientä on puolet määrästä.
2. Siivilöi kastike ja lisää kerma. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti, kunnes se hieman sakenee. Siirrä kasari syrjään ja lisää vähitellen ja samalla vatkaten kylmä, kuutioitu voi, kunnes kastike on sileää. Voi suurustaa kastikkeen ja antaa upean kiillon.
3. Mausta kastike suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Voit lisätä myös ripauksen raastettua sitruunankuorta ja tuoretta, hienonnettua tilliä. Tarjoile heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous