DIY

Aarrekartta

28.12.2018 Teksti: Sara Parikka

Moi! <3 On hassua, että joulu on yksi vuoden ihanimmista ajoista ja silti siitä on aina mukava siirtyä eteenpäin. Ehkä monen päivän löhöämisellä ja herkuttelulla on osuutta asiaan. :D Tässä loppuvuonna tulee aina kutkuttava fiilis tulevasta vuodesta ja mieli alkaa pohtia mitä kaikkea onkaan edessä. Olen tehnyt muutama vuosi takaperin aarrekarttoja suht säännöllisesti ja edellisestä on aikaa. Tänään siis visualisoin omat toiveet ja askartelen mulle aarrekarttan!

Ideana on siis se, että hankitaan kartonkia (koolla ei väliä, hyvin passaa A3 tai A4) ja kerätään siihen kaikkia kuvia, tarroja, sanoja tms. Sen ei tarvitse olla järkevä tai minkään tietyn näköinen. Pointtina on se, että askartelun ajan pohdit niitä asioita mitä toivot seuraavalle vuodelle ja laitat niistä konkreettisia muistutuksia aarrekarttaan. Itse leikkaan lehdistä kuvia, lauseita ja kaikkea mikä tuntuu kivalta. Monet nappaavat valmiista kartasta kuvan ja laittavat sen työpöydän näytölle. Näin se muistuttaa usein itsestään. Mä ajattelin laittaa tämän makkarin seinälle, niin että sen näkee aamulla aina ensimmäisenä. Mun toiveissa ei taida olla mitään materiaa, vaan enemmänkin niitä tärkeitä elämän arvoja mitä haluan enemmän arkeeni.

Aarrekartan avulla alitajuntaa muistutetaan koko ajan niistä omista toiveista, haaveista ja tavoitteesta.

Mä itse uskon kaikkiin tällaisiin juttuihin ja koen, että tällaisen tavan avulla jäsentelee myös itselleen paremmin mitä haluaa. On myös ollut hauskaa nähdä miten hyvin omat kartat ovat aiemmin toteutuneet. Isoimmat unelmat ei välttämättä sen vuoden aikana, mutta hyvään vauhtiin päästy ainakin ja parin vuoden sisään myös ne absurdilta tuntuvat tavoitteet oli totta.

Nyt siis erittäin innokkaana askartelemaan. Meinaatteko tekin tehdä? <3 Niin rohkea en ole, että uskaltaisin jakaa kuvan valmiista aarrekartasta. Tykkään omista salaisuuksista. :D Hei ihanaa perjantaita. Kuka muu on päivissä totaalisen sekaisin?? <3Sara