pohdintaa

ajatuksia äitienpäivästä

13.5.2019 Teksti: Sara Parikka

Moi <3 Palataan vielä hetkeksi äitienpäivän tunnelmiin! Se, että saan olla Matildan ja Mimosan äiti on kiistatta parasta elämässäni. Lapset ovat opettaneet mulle niin paljon! Mielestäni omaksuin äitiyden roolin aikoinaan helposti ja se on tuntunut omalta ekasta päivästä lähtien. Tosin jos ajattelen, nuoruuttani niin ei mikään ihme. Rakastin hoitaa lapsia, leikkiä sekä jutella pienten kanssa. Minulla oli aika kattavasti kokemuksia lapsista ennen omia pieniä. <3

Eilen sain maailman suloisimmat askartelut sekä lahjat aamulla sänkyyn. Siitä siirryttiin syömään yhteistä aamiaista. Hullua ajatella, että vietin eilen kuudetta (!!!) äitienpäivää. Voi apua mihin tämä aika menee!? Matildalta on lähtenyt jo neljä alahammasta ja hienot rautahampaat ovat jo nousseet kahden kolon kohdalle. Mimosa sen sijaan hämmästyttää joka päivä uusilla taidoilla. Heidän energia on kerrassaan valloittavaa ja höpötykset niin hauskoja.

Mun elämässä lasten hyvinvointi menee aina edelle. Ei ole mitään asiaa mikä ei voisi jäädä kesken, jos esim. päiväkodista soitetaan. Tottakai Mikon kanssa sumplimme kumman on järkevää olla milloinkin vastuussa. Koenkin, että pystyn olemaan paljon parempi äiti, kun Mikko on jakamassa kanssani vastuun. En koe vanhemmuutta taakaksi.. Parhaat päivät tyttöjen kanssa on sellaisia, että käydään ulkoilemassa tai vaikka uimassa, syödään yhdessä, pelataan pelejä, katsotaan elokuvaa tai luetaan kirjoja. Yhdessä vietetty aika on sitä arvokkainta.

Usein puhun blogissa tai haastatteluissa vanhemmuuden hyvistä puolista ja en nosta samalla tavalla esiin uhmaa, väsymystä tai vaikeita hetkiä.. Tämä ei silti tarkoita sitä, etteikö niitä myös meidän perheessä piisaisi :D. Toinen juttu mistä en myöskään ole juurikaan puhunut on kasvatus. Meille tärkeitä arvoja kasvatuksessa on esim. käytöstavat ja toisten kohtelu. Ne ovat sellaisia asioita mistä ei keskustella. Onkin ollut aivan ihanaa kuulla päiväkodista, että kiitos ja anteeksi tulee silloin kun niitä tarvitaan.. Sitä kun ei koskaan tiedä miten lapset käyttäytyy ilman vanhempia :D. Meidän minit on myös sen verran vauhdikkaita, että rajat pitää heidät turvassa. Me taidetaan olla suht tiukkoja vanhempia, jotka tasapainottelee rajojen sekä vapauden välillä parhaan mukaan! Silti koen vahvasti, että kukin perhe toimikoon kuten parhaaksi näkee. En ajattele, että meidän tapa olisi se ainoa oikea.

Millainen äitienpäivä teillä on takana? Entä mitä ajatuksia vanhemmuus teissä herättää? Olisi ihana lukea ajatuksianne! <3 Aurinkoa uuteen viikkoon!

Kahden pienen tytön äitinä oleminen on enemmän kuin osasin koskaan elämältä haaveilla. Kiitos Matilda & Mimosa ja erityisesti kiitos Mikko. <3Sara