Ruusukakku
Koristele hempeä kakku marsipaaniruusuilla ja ruusun terälehdillä.
Ainekset
- 1 valmis täytekakkupohja
kostutus:
- 1½ dl sitruunavirvoitusjuomaa tai vaniljasokerilla maustettua maitoa
väliin:
- 4 dl mansikka- tai vadelmahilloa tai tuoreita mansikoita
- 250 g maitorahkaa
- ½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 ½ dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
päälle:
- 1 pkt mansikanmakuista tomusokeria
- noin 3 rkl vettä
reunoille:.
- rahka-kermaseosta
- (vaaleanpunaisia nonparelleja)
koristeeksi:
- marsipaaniruusuja
- (myrkyttömiä ruusun terälehtiä)
Valmistusohje
Ruusukakku valmistuu näin helposti:
1. Pane alin kakkulevy vadille ja kostuta se virvoitusjuomalla tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle hilloa tai puhdistettuja ja viipaloituja mansikoita.
2. Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja sekoita vaahto rahkan joukkoon. Levitä ohut kerros rahkaseosta hillon tai marjojen päälle.
3. Nosta keskimmäinen levy täytteen päälle ja kostuta ja täytä se samalla tavalla. Nosta viimeinen levy päälle ja kostuta sekin. Painele kakku tasaiseksi.
4. Sekoita tomusokerin joukkoon sen verran vettä, että saat notkean tahnan. Levitä se kakun pinnalle. Peitä reunat rahka-kermaseoksella. Voit ripotella reunoille nonparelleja. Koristele kakku marsipaaniruusuilla (ja ruusun terälehdillä).
Vinkki: Ruusukakku sopii äitienpäivään tai vaikkapa hääjuhlia sulostuttamaan.
Etsitkö äitienpäiväkakkujen ohjeita? Äitienpäiväkakku – ihanat reseptit helposta haastavaan, suklaisesta marjaisaan ja vegaanisesta gluteenittomaan
Katso myös Kotiliesi.fi: Fault line -kakku on juhlapöydän trendikkäin tarjottava
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous