loma

ekaa kertaa

3.7.2018 Teksti: Sara Parikka

Moi! Oon tainnut kirjoittaa aika monta kertaa näistä ”ensimmäistä kertaa” tyylisistä jutuista. Silloin kun tytöt oli vauvoja niin mua aina jotenkin herkisti ensimmäiset kerrat, vaikka kyseessä olisi ollut joku täysin tavallinen juttu. :D Tämä aihe tuli uudestaan eteen matkallamme, kun tajusin että ei olla reissattu neljään vuoteen ilman vaunuja. Sitten aloin miettimään, että mitä muita asioita lasten nouseva ikä on mahdollistanut. Tämä 4 & 2 v kombo on myös sellainen mistä olen haaveillut pienestä lähtien. Aina kun kuvittelin itseni äitinä, niin fiilistelin juuri tämän ikäisiä lapsia. :D Aika hassua! Täytyy myöntää, että vaikka ajoittain on rankkaa niin on tämä myös aika ihanaa kun pikkuvauva-aika on ohi ja tytöt ovat niin omatoimisia. Toisaalta uskon, että se oma tilanne on usein juuri se sopivammalta tuntuvin ja tietty hyvä niin. :)

Rattaat / Jätettiin tosiaan rattaat kotiin ja käveltiin reissussa kaikkialle. Mimosa ja Matilda ovat molemmat reippaita kävelijöitä eikä oikeastaan edes viihdy pitkään rattaissa. Toki reissukohde mahdollisti myös tämän, koska tiedettiin että etäisyydet kaikkialle ovat pieniä ja rattaat tulisivat olemaan täysin turhat. Silti oli kyllä ihan huippua kun ei tarvinnut roudata matkalaukkujen ja käsimatkatavaroiden lisänä vielä rattaita.

Aamu-unet / Oon monta kertaa kertonut kuinka aamuvirkkuja meidän neidit on. Viime reissulla saatiin kuitenkin väähn toisenlainen rytmi, jonka äitini pitkälti mahdollisti. Hän nukkui nimittäin Matildan kanssa, joka heräsi aina seiskan maissa, kun taas me nukuttiin Mimosan kanssa aina yhdeksään. Tuo seiska-ysi on meille jo ihan luksus, kun viime kesän reissulla neidit heräsi silmät kirkkaina 5-6. :D Ny tämä ”myöhäisempi” rytmi on jatkunut täällä Suomessa ja tänäänkin meille herättiin koko porukalla kahdeksan aikaa. Jes!

Ei arvailua / Mielestäni yksi haastavimmista jutuista pienen lapsen kanssa on se kun vauva-pieni taapero ei osaa itse kertoa mihin sattuu, onko korva kipeä, tarvitseeko juoda tms. Nyt meidän molemmat tytöt ovat sen ikäisiä, että he osaavat ilmaista itseään erittäinkin hyvin :D Ei jää epäselvyyttä mitä tekee mieli syödä tai sattuuko mihin. :D

Pidempi reissu / Muistan kuinka viime vuonna tuntui ihanalta päästä omaan kotiin viikon reissun jälkeen. Oma koti, rutiinit, tavarat jne tuntui helpottavalta ja turvalliselta. Ei olla vielä edes ajateltu, että reissattaisi pidemmin kuin viikon kerrallaan. Nyt kuitenkin ekaa kertaa tuli sellainen olo, että oltais voitu jäädä pidemmäksi aikaa. Kaikki sujui niin hyvin ja lomalla kehittyi ihan oma rytmi. Ensi kerralla voisin hyvin tsekata myös pidempien matkojen vaihtoehtoja.

Tänään oltiin koko päivä Kotkassa. Aivan ihana paikka! Kirjoittelen päivästämme lisää vielä tällä viikolla. :) Tänä kesänä on suunnitelmissa matkailu täällä Suomessa ja haluan lisätä tätä tulevaisuudessa entistä enemmän. Mökkeilyä, päiväretkiä ja muutamat huvipuistot sekä Muumimaailma. Ihanaa kun on kesä! <3Sara

mekko / Lindex*

kengät / NA-KD*

Matildan vaatteet / Lindex

*saatu